Trendikkäin hääkakku on yksinkertaisen kaunis

11.10.2015 14:15 - Tiina Svensk

Voicen viikonlopun juontaja Petra Soikkeli haastatteli The Art Cakesin sokeritaiteilijaa hääkakkutrendeistä ja –legendoista.

Save The Date –häämessuilla kakkukoristeillaan ihastuttanut The Art Cakesin sokeritaiteilija Sonja Crockford tietää, kuinka tärkeä oikeanlainen hääkakku morsiusparille voikaan olla. Aivan kuten häämekoissa, myös –kakuissa kiertävät erilaiset trendit, ja vaikutteita etsitään ulkomailta asti.

Naked cake -trendi rantautui Suomeen

- Tällä hetkellä trendivalinta on ”naked cake”, jossa ei ole mitään kuorrutetta. Kaikki kerrokset ja täytteet näkyvät sivuilta. Naked cake –trendi alkoi maailmalla pari vuotta sitten ja tänä kesänä se rantautui selkeästi Suomeen, Crockford kertoo.

Myös hääkakuista löytyy hiipuvia trendejä, eikä menneiden vuosikymmenten vaikutteita haluta enää tarjoiltavaksi häävieraille:

- Enää ei haluta 80-luvun kakkuja, joissa kakkukerrokset on erotettu pilareilla. Samoin kreemikuorrutteisia kakkuja ei oikein mene, Crockford hymähtää.

Myös kakun koristeiden valinta on muuttunut vuosien varrella. Yhä harvemmin kakun päällä nähdään perinteistä morsiusparifiguuria:

- Enemmän mennään sokerimassakukkiin. Hirveän harvat käyttävät enää morsiusparia kakun päällä. Enemmän halutaan jotain abstraktia edustamaan paria, kuten nimikirjaimet tai jokin sana, kuten ”love” tai ”we do”.

Perinteillä on pitkä historia

Hääkakkuihin liittyy myös legendoja, joilla on takanaan pitkät perinteet. Erään perinteen mukaan hääkakun ylin kerros tulee pakastaa, jotta siitä voi syödä palan jokaisena hääpäivänä tulevina vuosina.

- Perinne tulee Englannista, missä hääkakkuna oli ennen yleensä hedelmäkakku, joka säilyi pitkään. Kakun ylin kerros tuli pakastaa ensimmäisen lapsen ristiäisiä varten, Crockford paljastaa tarinan perinteen takana.

- Nykyisin kakun ylintä kerrosta ei kuitenkaan pakasteta, sillä esimerkiksi kermakakku ei säily pakkasessa tulevia hääpäiviä varten, sokeritaiteilija toteaa.

Kuuntele Petra Soikkelia Voicen viikonlopuissa lauantaisin 14-18 ja sunnuntaisin 14-18.


Kilpailut

Uusimmat