Kuva: Fotolia

6 herkullista kahden raaka-aineen reseptiä 

06.12.2015 12:15 - Reetta Haverinen

Joskus leivontaan ja ruoanlaittoon ei vaadita erillistä kauppareissua. Herkullisia leivonnaisia ja ruokia voi valmistaa muutamasta raaka-aineesta.

Jos et pidä monimutkaisista ruoka- ja leivontaohjeista, saatat innostua seuraavista resepteistä, joissa mainittujen raaka-aineiden määrä ei päätä huimaa. Vain kahdesta pääraaka-aineesta syntyvät herkut valmistuvat hetkessä eikä ohjeiden monimutkaisuus saa ketään repimään hiuksia päästään.

Jos siis tahdot loihtia keittiössäsi tänä viikonloppuna jotain helppoa ja nopeaa, kokeile esimerkiksi jotain seuraavista:

Nutellakakku

Nutellaikakku syntyy helposti ja vaivattomasti 4 kananmunasta ja purkillisesta Nutella-levitettä. Riko kananmunat kulhoon ja vaahdota munat sähkövatkaimella siten, että niistä syntyy valkoista vaahtoa. 

Kaavi Nutella-levite purkista mikron- ja uuninkestävään kulhoon ja lämmitä levitettä mikrossa tai uunissa siten, että siitä tulee juoksevampaa.

Lisää pehmeä Nutella kananmunavaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista kakkua noin 175 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Ota kakku uunista ja jäähdytä ennen tarjoilua.

Paremesaani-pepperonilastut

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja aseta leivinpaperille pieniä parmesaanijuustokasoja. Laita juustokasojen keskelle pepperonisiivuja. 

Laita uunipelti noin 225 asteiseen uuniin viideksi minuutiksi. Ota pelti uunista ja nauti rapeista herkuista, kun ne ovat hieman jäähtyneet.

Banaanipannukakut

Riko kaksi kananmunaa kulhoon ja sekoita joukkoon yksi kypsä, haarukalla muusattu banaani. Sekoita seos tasaiseksi.

Sekoita seoksen joukkoon esimerkiksi hieman kanelia tai kardemummaa mausteeksi, jos haluat. Paista pannukakut pannulla ja nauti esimerkiksi banaaniviipaleiden kanssa.

Cheddar-olutdippi

Lämmitä noin puoli pullollista laadukasta olutta tukevassa kasarissa. Lisää oluen joukkoon cheddarjuustoraastetta vähin erin, kunnes seos muuttuu sopivan paksuksi. Tarjoile dippiä esimerkiksi suolakeksien kanssa.

Banaani-maapähkinäjäätelö

Leikkaa kaksi ylikypsää banaania lohkoiksi ja pakasta banaanipaloja vähintään neljä tuntia. Laita jäiset banaanipalat tehosekoittimeen ja lisää banaanipalojen joukkoon noin kaksi ruokalusikallista maapähkinävoita. Sekoita massa tasaiseksi ja tarjoile jäätelö heti.

Marjamakeiset

Laita tehosekoittimeen noin 4-5 dl marjoja ja kaksi ruokalusikallista hunajaa. Sekoita massa tasaisen juoksevaksi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille ohueksi levyksi. 

Aseta pelti 75 asteiseen uuniin. Anna makeislevyn kuivua uunissa 3½-4 tuntia kunnes levy näyttää kovettuneen. Leikkaa levy sopiviksi palasiksi tai painele siitä makeisia pienillä pikkuleipämuoteilla.


Lue myös: Herkkuresepti sekoitti internetin - katso ohjeet kolmen raaka-aineen kakkuun

Lähde: Refinery29


Kilpailut

Uusimmat