Kuva: AOP

Muumimukien arvo kasvaa vauhdilla - parempi sijoitus kuin osakkeet!

08.01.2016 20:51 - Mikko Räsänen

Vanhojen muumimukien arvot ovat jatkaneet rajua nousuaan.

Iskelmä vertaili vuosina 2013 ja 2016 sitä, miten paljon keräilijät ovat valmiita maksamaan eri muumimukien malleista. Kaikkien ennen vuotta 2013 valmistettujen mukimallien korkeimmat jälleenmyyntihinnat selvitettiin ja kävi ilmi, että jo valmiiksi arvokkaiden muumimukien hinnat ovat jatkaneet rajua nousuaan.

Kolmessa vuodessa vanhojen muumimukien hinnat olivat kasvaneet keskimäärin 58 prosenttia, eli ne ovat olleet sijoituksena huomattavasti tuottoisampia kuin useimmat osakkeet tai rahastot. 

Joidenkin mukimallien kohdalla hinnan nousu on ollut uskomaton. Esimerkiksi vuosina 1996-2002 valmistetusta Toimisto-muumimukista maksettiin 2013 korkeimmillaan 149 euroa. Nyt saman mukin korkeimmat kauppahinnat liikkuvat jo 500 eurossa eli hinta on noussut muutamassa vuodessa yli kolminkertaiseksi. 

Kaikki arvoaan rajusti nostaneet mukit eivät ole edes kovinkaan vanhoja. Tällaisesta käy esimerkiksi juhlamuki, joka tehtiin vuonna 2012 sen kunniaksi, että Helsinki oli maailman kulttuuripääkaupunki. Tammikuussa 2013 tuo juhlavuosi oli ohi ja marketit myivät juhlamukeja pois tarjoushintaan kymmenellä eurolla. Jos joku oli tuolloin kaukaa viisas ja osti tuolloin mukeja varastoon, voi hän nyt tehdä sijoituksellaan huomattavan voiton. Nyt noista juhlamukeista maksetaan nettihuutokaupoissa peräti 50 euron kappalehintoja, jos muki on pidetty käyttämättömän.

Tutustu tarkkaan hinnastoon Iskelmän sivuilla täällä

LUE MYÖS: Tarkista astiakaappisi - nämä Arabian mukit ovat lähes muumimukien arvoisia

Kilpailut

Uusimmat