Kuva: AOP

Sisustusasiantuntija Hanna Sumari: "Mustavalkoisella sisustaminen on vaikea laji"

23.02.2016 12:15 - Reija Saarinen

Hanna Sumarin mukaan ihmisen persoonan soisi näkyvän kodissa.

Hanna Sumari, 57, on sisustamisen asiantuntija. Hän on pitkän uransa aikana nähnyt monenlaisia koteja, joista hänen mukaansa ikävä kyllä puuttuu persoonallisuus.

- Ne kodit, joita näytetään lehdissä ja televisiossa tällä hetkellä ovat usein todella persoonattomia. Ne ovat hotellimaisia, kliinisiä ja niistä on korjattu pois kaikki asumisen jäljet. Toki ymmärrän tavallaan sen, sillä on vaikeaa näyttää kuvattava koti niin, että se on eletyn näköinen, Sumari toteaa.

Persoonallisessa kodissa ihmisen pesoona näkyy jollain tavalla. Sen tulisi myös kertoa elämän tapahtumista ja kerroksista. Mustavalkoinen tyyli lienee monen mielestä helppo, vaikka totuus onkin aivan toinen.

- Mustalla ja valkoisella sisustaminen on todella helppoa. Se kun ei vaadi ihmiseltä yhtään mitään. Jos käyttää sisustuksessa kahta väriä, mustaa ja valkoista, niin se onnistuu kaikilta. Jos taas käyttää vaikka punaista ja lilaa, niin siinä pitääkin jo olla silmää. Valkomustalla sisustaminen on vaikea laji, jos tarkoituksena on tehdä kodikasta ja kaunista. En ole urana aikana montaa sellaista nähnyt.

Miksi yhä useampi suomalainen sitten turvautuu mustaan ja valkoiseen sisustuksessa?

- Uskon, että suomalaiset eivät pelkää värejä, mutta ne jotka asuvat värikkäissä kodeissa, eivät näytä niitä. Se on jotenkin mennyt siihen, että kun on näytetty niin paljon valkoisia ja simppeleitä koteja, niin ihmisille on tullut käsitys, että tämä on sitä mitä sen pitää olla.

- Tärkeintä on muistaa se, että kotia ei kannata sisustaa kuin naapuri. Eikä myöskään naapuria varten. Koti on rakas paikka missä vietetään paljon aikaa, siksi se pitää sisustaa itseä ja perhettä varten.

Kilpailut

Uusimmat