Kuva: Fotolia

Asiat, jotka omasta vaatekaapista voi hyvällä omallatunnolla heittää pois

25.03.2016 20:15 - Rea Tallgren

Jos kaappitilaa kaipaa lisää, kannattaa tehdä raikastava puhdistus, jossa aidosti hankkiutuu eroon sellaisista vaatteista ja asusteista, joita ei käytä.

Tiedätkö sen tunteen, kun vaatekaapista ei löydy mitään päällepantavaa? Jos tiedät, olet kuten enemmistö, joka tuskailee harva se päivä sen kanssa, mitä päälleen laittaisi. Jos oma vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään päälle pantavaa ei sieltä meinaa löytyä, kannattaa tehdä päätös myllätä vaatekaappi läpi kunnolla ja laittaa armotta pois sellaiset vaatteet joita et itse tarvitse. 

Listasimme alle sellaisia suuria linjoja, joita kannattaa vaatekaappiaan siivotessaan pitää ohjenuorinaan: 

- Jos joku vaate ei ole mahtunut sinulle vuodenpäiviin, anna se eteenpäin. Tämä pätee kaikkiin, paitsi sellaisiin, jotka ovat olleet viimeisen vuoden aikana raskaana. 

- Kengät, jotka ovat kauniit, mutta joita et ikinä käytä, koska niillä on mahdoton kävellä, eivät ansaitse tilaa kaapissasi. Myy ne tai anna eteenpäin - osta rahoilla uudet, joita voit myös käyttää. 

- Vaatteet, jotka joku toinen antoi sinulle tai neuvoi sinua ostamaan ja joissa et ikinä tuntenut oloasi kotoisaksi, voi huoletta lahjoittaa eteenpäin. Ajatus kenties oli kaunis, mutta tärkeintä on, että kantaja itse nauttii vaatteestaan. 

- Kulahtaneet vaatteiden, joiden käyttämistä julkisella paikalla välttelet, määrä kannattaa mimimoida. Ne vievät vain turhaan tilaa kaapistasi. 

- Rohkeat ja liiankin paljastavat asut, joita et voisi enää kuvitella käyttäväsi, kelpaavat varmasti jollekin toiselle. 

- Jos lapsiluku on jo täysi, anna mammavaatteet eteenpäin. 

Lue myös: Miten tunnistat laadukkaan vaatteen – ja vältyt turhilta ostoksilta

Kilpailut

Uusimmat