Kuva: Fotolia

Suositut lomakohteet ottivat käyttöön turistiveron - vaikuttaako myös sinun lomaasi?

01.07.2016 11:45 - Senja Rapila

Varsinkin nuorten suosima saariryhmä Baleaarit, eli Ibiza, Mallorca ja Menorca ovat ottaneet käyttöön turisteja koskevan turistiveron, joka nostaa loman hintaa huomattavasti.

Suosittu saarirykelmä Espanjassa, eli Baleaarit, ovat ottaneet käyttöönsä monen lomakohteen käytössä olevan turistiveron, joka käytetään saarien kunnon ylläpitämiseen.

Saarirykelmään kuuluvat muun muassa nuorten suosima bilekohde Ibiza, sekä perheiden suosikit Mallorca ja Menorca. Myös Malta on ottanut käyttöönsä turistiveron.

Turistivero on kaksi euroa henkilöltä per päivä, joka majoittuu viiden tähden hotellissa. Hostellissa ja muissa hotelleissa majoittuville turistivero on vain 50 senttiä päivältä. Lomakauden ulkopuolella, ja mikäli loma kestää yli 8 päivää, verosumma puolitetaan 

Alle 16-vuotiaita lomalaisia tämä turistivero ei koske, mutta vanhemmat joutuvat todistamaan lapsensa henkilöllisyyden ja iän. Raha kerätään kirjautuessa hotelliin sisään tai viimeistään hotellihuoneen luovutuksen yhteydessä.

"Lomavero" astuu voimaan 1. heinäkuuta 2016 ja sen joutuvat maksamaan myös ennen muutoksen voimaantuloa lomansa ostaneet turistit.

Lähde: Mirror

Lue myös: Haluatko matkustaa hiljaisuudessa? Varaa istumapaikkasi lentokoneen hiljaisimmasta osasta

Lue myös: Uskalla matkustaa yksin – 7 vinkkiä onnistuneeseen reissuun

Kilpailut

Uusimmat