Kuva: Fotolia

Suomalaisten suosituimmat matkakohteet vuonna 2016 listattiin - Dubai ei päässyt kolmen kärkeen

03.01.2017 10:45 - Rea Tallgren

Osa suosikkikohteista koki vuoden aikana pienen inflaation suosiossa.

Espanjan Malaga ja Thaimaan Bangkok olivat Momondo.fi-sivuston Suomen matkahakujen etsityimmät kohteet  vuonna 2016. Lisäksi lomareissuja haettiin Lontoosta, Barcelonasta, Berliinistä ja New Yorkista. 

Kiinnostus esimerkiksi Lissaboniin, Prahaan ja Budapestiin näyttää hakujen perusteella kasvaneen. Kaukokohteista suosituimpien kaupunkien listalle kohosi vain Dubai, perinteisten New Yorkin ja Bangkokin lisäksi siis. 

Vaikka Bangkok keräsikin viime vuonna toiseksi eniten hakuja, on Thaimaan turistikohteisiin Bangkokiin ja Phuketiin suuntautuvien matkahakujen kasvu pitkällä aikavälillä vähentynyt. Myös lomaklassikko Las Palmas putosi vuonna 2016 kymmenen haetuimman joukosta. Se tuli korvatuksi suosiotaan nostaneella Amsterdamilla.

- Lissabon, Praha ja Budapest ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja Barcelonan ja Pariisin kaltaisille kohteille, sillä ne tarjoavat upean lomakokemuksen alemmalla kulutasolla ja saattavat näin olla houkuttelevampi vaihtoehto hintatietoisille suomalaisille. Hintataso saattaakin olla yksi kohteiden suosion kasvuun vaikuttavista syistä, vinkkaa momondon Suomen edustaja Minttu Oramaa.

Vuoden haetuimmat kohteet: 

1. Malaga
2. Bangkok
3. Lontoo
4. Barcelona
5. Berliini
6. Tukholma
7. Dubai
8. Helsinki
9. New York
10. Amsterdam

Lue myös: Suosituimmat matkakohteet listattiin - eniten turisteja kävi tänä vuonna Bangkokissa

Lue myös: Uskaltaako nykymaailmassa matkustaa? - lue turvallisen lomailun muistilista

Lue myös: Maailman pisin lentoreitti menee uusiksi - lentoaika jopa 17 tuntia!

Uusimmat