Kuva: Fotolia

Tee lomamatkastasi mahdollisimman onnistunut - 8 täsmävinkkiä

01.02.2017 19:45 - Erica Alaluusua

Tavaraa kannattaa pakata mahdollisimman vähän mukaan ja huomaamatonta rahankulua varoa.

Keräsimme Travel + Leisure -sivuston matkavinkkien parhaat palat, jotka tulisi huomioida matkustaessaan. Etenkin lentokoneilla matkustavien kannattaa lukea vinkit huolella matkaelämyksensä parantamiseksi.

Varaa istumapaikkasi ajoissa

Jos tiedät janoavasi juuri ikkuna- tai käytäväpaikkaa, tulee lennostasi paljon miellyttävämpi, jos varaat haluamasi istumapaikan hyvissä ajoin.

Vältä ylimääräistä painolastia

Oletettavasti et tarvitse kolmea mustaa pikkulaukkua viikon matkalle, saati kymmentä kenkäparia. Hyvä muistisääntö on, ettet tarvitse niin paljoa, mitä itse kuvittelet. Karsi siis muutama tavara pois laukustasi.

Varmista käsimatkatavaran maksimikoko

Säännöt voivat vaihdella sisäisillä ja kansainvälisillä lennoilla. Ne tulisi tarkistaa lentoyhtiön sivuilta, etenkin silloin, jos lentoyhtiöllä ei ole aikaisemmin matkustanut tai kohde on uusi.

Nesteet matkan ajaksi ruumaan.

Jos sinulla on mukanasi vain käsimatkatavarat, tai nesteen mukanaolo on sinulle välttämätöntä, voi maksimissaan 100 millilitran kokoiset nestepakkaukset ottaa mukaansa käsimatkatavaroihin. Huomioi, että pakkauksien tulee mahtua litran vetoiseen läpinäkyvään muovipussiin, jonka voi uudelleen avata ja sulkea.  Muista, ettei yli 500 millilitran kokoista hiuskiinnettä voi ollenkaan viedä koneeseen, edes ruumaan.

Tarkista hyvissä ajoissa passisi voimassaoloaika

Huomioi, että maan vaatima voimassaoloaika vaihtelee, ja esimerkiksi Yhdysvalloissa passin tulee olla voimassa vielä kuusi kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Joihinkin maihin, kuten edellä mainittuun Yhdysvaltoihin vaaditaan myös viisumi, jonka myöntämisessä voi kulua viikkoja. Ole siis liikkeellä hyvissä ajoin!

Ole perillä omasta matkasuunnitelmastasi

Selvitä ajoissa, kuinka pääset kentältä hotellille ja että tietosi ovat asiakirjoissasi oikein. Jos olet esimerkiksi pakettimatkalla, paina mieleesi maksettujen aktiviteettien ajankohdat. Näin et hukkaa ylimääräistä rahaa osallistumattomiin opaskierroksiin tai asiakirjavirheisiin. Kohteen joukkoliikennemahdollisuuksien ja kävelyreittien tunteminen säästää ylimääräisiltä taksikuluilta.

Suosi langattomia ilmaisverkkoja

Teleoperaattorit tarjoavat edullisesti datapaketteja ulkomaille. Jos kuitenkin haluat pidentää hieman penniä ja välttyä ylimääräisiltä puhelinlaskuilta, pidä data-roaming puhelimestasi poissa päältä ja hyödynnä sen sijaan hotellin ja ravintoloiden wifi-yhteyttä.

Jätä aikatauluusi tilaa rentoutumiselle

Usein matkalle ahdataan nähtävyyksiä, kiertoajeluita ja ostoksia tiiviiseen sekä kiireiseen pakettiin. Varmista, että olet omannut matkallesi vähintään päivän ilman suunnitelmia, jottet ole uupunut lomastasi palattuasi kotiin.

Lopuksi, älä stressaa! Asioita sattuu ja tapahtuu niin kotona kuin matkallakin. Parhaat asiat tapahtuvat yleensä yllättäen ja jokainen kommellus on yksi loistava tarina lisää matkaltasi.

Lue myös: Mahdottomasta mahdollista: Nainen pakkaa yli 100 vaatetta käsimatkatavaralaukkuun - video

Lue myös: Tänne haluavat pian kaikki! - katso tämän vuoden kiinnostavimmat matkakohteet

Lue myös: CIA-agentti neuvoo: Yhdeksän ohjetta turvallisemmalle lomamatkalle

Lähde: Travel + Leisure

Kilpailut

Uusimmat