Kuva: Fotolia

Kesälomamatka vielä varaamatta? Euroopassa sijaitsevat matkakohteet, joissa kannattaa vierailla

30.05.2017 14:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Euroopastakin löytyy hurjasti erilaisia matkakohteita.

Lonely Planet -matkailusivusto on julkaissut 10 matkakohdetta, joissa kannattaa kuluvan vuoden aikana vierailla. Jos siis oma kesälomareissu on vielä varaamatta, kannattaa tutustua näihin 10 kohteeseen, jotka sijaitsevat Euroopassa.

Mukana on niin vanhoja tuttuja kuin uusiakin tuttavuuksia. Kohteisiin voit tutustua alta.

1. Zagreb, Kroatia

Kroatian pääkaupungista löytyy kaikki mitä voi kaivata. Siellä on kulttuuria, taidetta, musiikkia ja hyvää ruokaa. Se on myös paikka, jossa voi harrastaa. Kesällä uidaan, talvella lasketellaan.

2. Gotlanti, Ruotsi

Gotlannin saari on kaunis ja historiallinen nähtävyys. Pääkaupungin ulkopuolella, Visbyssä, jossa on upeaa maaseutua. Sieltä löytyy pikkuisia kyliä ja ihania hiekkarantoja.

3. Galicia, Espanja

Galicia on Espanjassa sijaitseva itsehallintoalue. Paikka sopii etenkin ihmiselle, joka rakastaa kalaruokaa. Siellä on myös kaunista, keskiaikaista arkkitehtuuria, jota kelpaa ihastella.

4. Pohjoinen Montenegro

Pohjois-Montenegro on vuoristoinen matkakohde. Se on täynnä maalauksellisia kyliä sekä metsiä ja upeita jyrkänteiden vierellä kulkevia teitä.

5. Leeds, Britannia

Leeds ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Sieltä löytyvät niin upeat taidegalleriat kuin klubitkin. Jos maaseudun rauhaa kaipaa, pääsee sitä ihastelemaan vain muutamassa minuutissa.

6. Alentejo, Portugali

Alentejo on Portugalin suurimpia alueita, joka kattaa jopa kolmanneksen maan pinta-alasta. Sieltä löytyy kuivia tasankoja, näyttäviä rinteitä sekä upeita viiniköynnöksiä. Se on paikka, jossa voi tutustua myös paikalliseen ruokaan paremmin kuin hyvin.

7. Pohjois-Saksa

Pohjois-Saksa on täynnä järviä ja jokia. Sen myötä myös rantoja löytyy joka paikasta.

8. Moldova

Moldova on ehkä vielä hieman tuntemattomampi matkakohde, mutta se tekee vaikutuksen maaseudullaan ja erilaisilla viinimatkoillaan.

9. Pafos, Kypros

Pafos on kohde, jossa on kaksi puolta. Se on sekoitus baareja ja merellistä kyläelämää. Sen lisäksi siellä on tarjolla antiikkista maisemaa. Oikeastaan sieltä löytyykin kaikkea mitä kaivata voi, kylpylöistä katakombeihin.

10. Le Havre, Ranska

Le Havre on ollut Unescon Maailmanperintökohde vuodesta 2005. Kyseinen paikka tuhoutui lähes kokonaan sodan aikana, ja se rakennettiinkin uudelleen. Lopputuloksena on valoisa ja moderni kaupunki, jossa riittää gallerioita ja kirkkoja sekä upeita maisemia.

Lue myös: Oletko turisti vai seikkailija? 5 merkkiä paljastavat

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat