Kuva: Shutterstock

Yle: Kymmeniä suomalaisiakin evakuoitu Kreikassa

02.07.2024 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kosin saarella riehuvat pahat maastopalot.

Kreikassa Kosin saarella on evakuoitu myös kymmeniä suomalaisia turisteja, kertovat matkatoimistot Ylelle. Suomalaisturisteja on evakuoitu ainakin yli 40. 

Kosin saarella kärsitään pahoista maastopaloista, joiden tieltä turistit on evakuoitu turvallisemmille alueille. Maastopalot riehuvat Kardamenan kylän alueella eli saaren eteläosissa. 

Matkatoimisto TUI:n Tanskan viestintäpäällikkö Mikkel Hansen vastaa Ylelle, että TUI on evakuoinut 27 suomalaista ja vieneensä heidät hotelleista turvaan jalkapallostadioineille, kun Kreikan viranomaiset kehottivat eilisiltana aloittamaan evakuoinnit. 

Aurinkomatkat puolestaan kertoo evakuoineensa 15 suomalaisturistia, jotka on viety yöpymään väliaikaisesti kirkkoon. Myös Tjäreborgista kerrotaan Ylelle, että Tjäreborgin toimesta on evakuoitu neljä suomalaisturistia, jotka on nyt viety Kosin kaupunkiin, missä maastopaloja ei ole. 

Kreikassa on ollut viime päivinä useita maastopaloja esimerkiksi Kreetalla ja pääkaupunki Ateenassa. Useita kymmeniä turisteja on jouduttu evakuoimaan. Mikkel Hansen kuitenkin kertoo, että vielä ei ole tullut kehotusta evakuoida saarelta kaikkia turisteja, sillä maastopalot rajoittuvat toistaiseksi vain tiettyihin osiin saarta.

Lue myös: Viimeiset 12 kuukautta olivat mittaushistorian lämpimimmät - pelätty raja voi ylittyä muutamassa vuodessa

Lue myös: Lufthansan lennoilla joutuu jatkossa maksamaan ympäristömaksun

Lue myös: Ei ulkomaanmatkaa tiedossa? Poimi vinkit ihaniin kotimaanlomiin

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat