Lentomatkalle lasten kanssa? Lue vinkit sujuvaan reissuun

05.05.2015 14:45 - Linda Arponen

Erityisesti ensimmäinen lentomatka lasten kanssa voi olla jännittävä sekä vanhemmille että jälkikasvulle.

Vaikka olisikin kokenut lentomatkustaja, tuo lasten kanssa matkustaminen lisäjännitystä kenen tahansa lennolle. Varsinkin, jos kyseessä on lapsen ensimmäinen lentomatka, eikä vanhemmilla ole vielä mitään käsitystä siitä, miten lapsi tulee lentokoneessa matkustamiseen suhtautumaan.

Hyvällä tuurilla lentomatka menee sujuvasti ja kaikki osapuolet pääsevät tyytyväisinä määränpäähänsä. Lentoon kannattaa kuitenkin varautua etukäteen niin hyvin kuin mahdollista.

Ota huomioon ainakin nämä asiat:

  • Mieti, mitä kaikkea saatatte tarvita lentokentällä ja -koneessa matkan alkuvaiheessa. Pakkaa käsimatkatavaroihin helposti saataville esimerkiksi muutama vaippa pienille lapsille, kosteuspyyhkeitä, eväitä, kirjoja ja pieniä leluja.
  • Jos matkustat alle kaksivuotiaiden lasten kanssa, täytyy heidän luultavasti istua sylissäsi ainakin nousun ja laskun ajan. Jotkut lapset eivät pidä siitä. Varmista siis, että taskuistasi ja käsiesi ulottuviltasi löytyy asioita, joilla voit viihdyttää lapsia ja viedä heidän huomionsa pois ikävistä asioista. Koska kaikkea elektroniikkaa ei voi käyttää nousun ja laskun aikana, kannattaa luottaa esimerkiksi kirjoihin ja muihin sähköttömiin viihdykkeisiin.
  • Ota mukaan runsaasti pieniä ja edullisia viihdykkeitä, kuten leluja, värityskirjoja ja tarroja. Kaiva ne esiin aina silloin, kun lapsi alkaa käydä kärttyisäksi. Jos ne ovat halpoja, ei luultavasti haittaa, vaikka ne vähän sotkeentuisivatkin lennolla.
  • Pakkaa mukaan enemmän eväitä ja vaippoja, kuin ajattelisit tarvitsevanne. Et voi tietää, tuleeko matkaan viivytyksiä. Jos lapsesi tarvitsee tuttipulloa, ota niitä muutama mukaan. Älä unohda myöskään sopivia ja säilyviä juomia.
  • Pakkaa käsimatkatavaroihin vaihtovaatteita sekä lapsille että vanhemmille. Lennon aikana voivat juomat helposti läikkyä ja ruoat roiskua. Et luultavasti halua matkustaa farkuissa, joille on kaadettu puolikas pullollinen maitoa.
  • Lataa puhelimeesi tai tablettiisi ohjelmia ja pelejä, joista lapset pitävät. Jos omistat vara-akun, ota se mukaan.

Lue myös: Automatka lasten kanssa edessä? 5 vinkkiä mukavaan ja stressittömään reissaamiseen

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat