Näe vähemmän, koe enemmän - matkabloggaaja paljastaa parhaat vinkit viikonloppureissuihin

07.05.2015 18:15 - Henna Koste

Matkabloggaaja Veera Papinoja on lähtenyt jopa Shanghainiin asti pitkäksi viikonlopuksi. Ajan saa riittämään, kun kiinnittää huomiota oikeisiin asioihin.

Kadehdittavampaa ammatti saa hakea. Suositun Veera Bianca -matkablogin pitäjän Veera Papinojan käyntikortissa lukee World Traveller. Papinoja on siis ammatiltaan CreateTripsin maailmanmatkaaja.

Myös viikonloppureissut ovat maaimaa kolunneelle naiselle tuttuja. Ammattilinen tietää, miten lyhyestä matkasta saa eniten irti.

- Kannattaa asennoitua siihen, että näkee vähemmän ja kokee enemmän, bloggaaja sanoo.

Hän etsii tietoa kohteista myös muiden matkablogeista.

- Voi katsoa etukäteen muutaman kivan kahvilan tai ravintolan, missä haluaa käydä. Itselleen voi tehdä top10 asioista, joita kaikkea haluaa kokea, Papinoja vinkkaa.

Esimerkiksi Create Trips -matkailusovelluksen avulla lista paikoista on puhelimessasi, jolloin vältyt turhalta sähläämiseltä ja eksymisiltä.

Älä tuhlaa aikaa metrossa kyhjöttämiseen

Bloggaaja suosittelee huomioimaan myös majoituksen sijainnin. Maailmanmatkaaja on lähtenyt jopa Shanghainiin asti pitkäksi viikonlopuksi.

- Katsoin tosi tarkkaan, että hotelli on sellaisella alueella, että pystyn kävelemään kaikkialle, hän kertoo.

Nainen nostaakin kyseisen kaupungin yhdeksi parhaaksi viikonloppukohteeksi. Hän toteaa, että esimerkiksi Tokio on niin valtava kaupunki, että metrossa istuminen rokottaa aikaa nähtävyyksiltä. Papinojasta Euroopan ykköskaupungit lyhyile reissuille ovat Tukholma ja Milano.

- Tukholmaan on kiva tehdä kesäisin shoppailumatka. Siellä on helppo kävellä keskustan alueella joka paikkaan, reissaaja kuvailee.

Milanon parhaita puolia taas on se, että nähtävää riittää, muttei Eiffel-tornin tyylisiä turistikohteita.

- Milanossa on kiva viettää aikaa fiiliksen takia, eikä ole stressiä nähdä kaikkea.

Minne asti matkabloggaaja ei lähtisi pelkästään viikonlopuksi?

- Olen yksi niistä idiooteista, joka lähtee vaikka Australiaan pitkäksi viikonlopuksi mahdollisuuden tullen. Siinä menee se pari päivää matkoihin, Papinoja naurahtaa.

Jos et halua tuhlata puolia ajasta lentokoneessa, ammattilainen huomauttaa, että suomalaisille Euroopan kohteet ovat sopivan lähellä.  

Lue myös: Etsitkö edullista matkakohdetta? Lue vinkit Itä-Euroopan kaupunkeihin

Kilpailut

Uusimmat