Haluatko tehdä rantalomalla muutakin kuin ottaa aurinkoa? 7 kohdetta sinulle

14.07.2015 09:15 - Rea Tallgren

Kaikki eivät halua rantalomalla kuluttaa vain aurinkotuolin pintaa vaan myös seikkailla ja nauttia nähtävyyksistä ja historiallisista tuoksahduksista.

Matkahakukone momondo.fi poimi Trip Finder -palvelustaan listan rannoista, joilla on matkailijalle muutakin tarjottavaa kuin rusketus ja hiekkaa varpaidenväleihin.

TULUM, MEKSIKO
Mielenkiintoisimpia aktiviteetteja on lähteä tutkimaan perusteellisesti yhtä viimeisistä mayojen rakentamista ja asuttamista kaupungeista, jotka kohoavat dramaattisesti 12-metristen kallionkielekkeiden ylle Karibianmeren rannalla. Historiallisten raunioiden lisäksi tarjolla on joogaretriittejä, luolasukellusta, fuusiomeksikolaista vegaaniruokaa ja shoppailua viehättävissä putiikeissa.

SHARM EL-SHEIK, EGYPTI
Koralliriuttojen lomassa snorkkelointi Ras Mohammedin kansallispuistossa on yksi mahdollisuus turistille. Ja jos olet kuitenkin valmis sukeltamaan syvemmälle, Punaisenmeren pohjassa lepää Englannin laivaston kauppalaiva SS Thistlegorm. Sharm on myös vain kivenheiton päässä Siinain vuoren, Gizan ja Niilin kauniista nähtävyyksistä.

MYKONOS, KREIKKA
Paradise Beach on tunnettu ympäri maailmaa äärimmäisestä bilemeiningistään, mutta koko saari rannoilta Mykonoksen keskustaan on omistautunut hauskanpidolle.

SAN SEBASTIÁN, ESPANJA
Arkkitehtuuri - barokista Belle Époqueen ja edistykselliseen nykyrakentamiseen - on vaikuttavaa nähtävää. Lukemattomat Michelin-tähden saaneet ravintolat ja tapas-tavernat sopivat herkuttelijalle. Baskimaa on pintxo-herkkujen kotipaikka. "Pintxo" tarkoittaa piikkiä, ja se on ruoka, joka voi sisältää esimerkiksi mereneläviä, Iberian kinkkua ja voimakkaita juustoja, tai melkein mitä tahansa muuta vartaaseen tai hammastikkuun laitettua syötävää.

RAILAY, THAIMAA
Tarjolla on kalliokiipeilyä, sukellusta, luolien tutkimista ja melontaa. Jos tämä ei riitä, voit kirjaimellisesti hypätä jorpakkoon - edessä on 30 metrin pudotus. Täydellisen maisemanvaihdoksen saat lähtiessäsi viidakkovaellukselle mantereella Krabissa.

SAINT-MALO, RANSKA
Tämän satamakaupungin muurien sisäänsä kätkemiin tarinoihin on ihastunut moni. Saint-Malo oli tärkeä satamakaupunki 1600- ja 1700-luvuilla, ja se oli erityisesti tunnettu merirosvojen ja kaapparilaivojen palkkasotureiden kotisatama.
Läheinen Cancalen kalastajakylä on myös hyvin tunnettu herkullisista ostereistaan.

MAJOR CAY, BAHAMASAARET
Asumaton Big Major Cayn saari, joka tunnetaan - ilmeisistä syistä - Pig Beachina, on muutaman kymmenen villin sian ja porsaan kotipaikka.

Kilpailut

Uusimmat