Ilosaarirockiin menossa? Ota talteen paikallisten Joensuu-vinkit ravintoloista ja terasseista

15.07.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Joensuu on ihana kesäkaupunki, joka on tulvillaan vierailunarvoisia kohteita.

Jos suunnitelmissasi on vierailla Joensuussa tulevana viikonloppuna ja rokkailla Ilosaarirock-festivaalikansan mukana, kannattaa sinun etukäteen ottaa selvää kaupungin kahvila- ja ravintolavaihtoehdoista etenkin, jos vierailet kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Nälkäisenä tai janoisena ei ole mukavaa lähteä metsästämään lounaspaikkaa tai mukavaa terassia. Listasimmekin kaikille Joensuuhun matkaaville vieraspaikkakuntalaisille näppärän listan kaupungin mukavimmista ruoka- ja anniskelupaikoista. Vinkit on kerätty Joensuun paikallisilta, joten he jos ketkä tietävät, mitkä paikat ovat vierailemisen arvoisia!


Jokiasema

Jokiaseman terassi on yksi Joensuun parhaimmista. Kesäkahvio tarjoaa maukasta purtavaa ja viilentäviä virvokkeita Pyhäselän rantamaisemissa. Käy testaamassa myös Jokiaseman kesäbrunssi, joka on tarjolla kesä- ja heinäkuussa aina sunnuntaisin kello 11.00-15.00.

jokiasema.fi


DeliChina

Pieni, mutta sitäkin idyllisempi kiinalaisravintola on monien mielestä yksi Pohjois-Karjalan parhaimmista. Varaudu kuitenkin odottamaan pöytää varsinkin rokkiviikonloppuna, sillä ravintolassa asiakaspaikkoja on varsin rajallinen määrä.


deli-china.fi


Taitokortteli

Ihanasta ja idyllisestä taitokorttelista löytyy paljon hurmaavia, paikallisia käsitöitä ja pohjoiskarjalaisia erikoisuuksia, joita on mukava ostaa vaikka kotiin tuliaisiksi. Älä unohda piipahtaa kahvilla Kauppaneuvoksen kahvilassa, jossa on tarjolla monenlaisia herkkuja.

taitokortteli.fi


Kesälato

Taitokorttelin sisäpihalla toimivan Kesälato-ravintolan pizzoja ylistävät kaikki. Miljöö on hurmaava ja pizzatäytevaihtoehdoista löytyy paljon muutakin kuin kinkkua ja ananasta! Miltä kuulostaisi esimerkiksi pizza vuohenjuustolla, päärynällä ja saksanpähkinöillä? Ravintolasta saa myös olutta, virvokkeita ja salaatteja.


facebook.com/kesälato


Kuunari-Elina

Ravintolalaiva-Elinan terassi on yksi Joensuun suosituimmista. Laivalta saa myös ruokaa, ja välillä asiakkaat saavat nauttia elävästä musiikista illan pikkutunteina.

palaveri.fi/ravintola/kuunari-elina


Hyve&Pahe

Suklaaherkkuja, välimerellisiä grillileipiä ja wokkia tarjoileva kahvila-ravintola Hyve&Pahe sijaitsee elokuvateatteri Tapion vieressä Joensuun kävelykadun varrella. Yläkerran wok-pisteellä ruokailijat saavat valita täytteet, kastikkeet, vihannekset ja lisukkeet ateriaansa, jotka wokataan suurella pannulla asiakkaiden silmien edessä. Alakerran kahvilasta löytyy apua, jos makean hammasta alkaa kolottamaan: Hyveen&Paheen suklaaherkut vievät kielen mennessään!


hyvepahe.fi


Kerubi

Lähellä rautatieasemaa Karjalantalossa sijaitseva Kerubi-ravintola tarjoaa täyteläisen rehtejä pohjoiskarjalaismakuja . Aterioiden valmistuksessa suositaan luomu- ja lähiruokatuotteita. Ravintolasta saa muun muassa tapaksia, härkäburgeria, hampputofua ja monipuolisia kala-annoksia.


kerubi.fi


Joensuun tori

Joensuun torialue on pieni, mutta sitäkin idyllisempi. Torilavalla on Ilosaarirockin aikaan runsaasti erilaisia ohjelmanumeroita, joita on mukava seurata esimerkiksi torikahviosta käsin. Torin ympäristössä on runsaasti irtojäätelökioskeja ja torigrillejä, joista saa pikaista helpotusta, jos vatsa kurisee.

Kauppahalli sijaitsee torin yhteydessä ja sieltä saa runsaasti erilaisia luomu- ja lähiruokatuotteita sekä tietenkin karjalanpiirakoita ja ruisleipää!

joensuu.fi/torit


Kuvat Instagramista


Minkälainen festarityyppi sinä olet? Lue, tunnistatko itsesi tyypillisimpien festarikävijöiden joukosta. Lue lisää artkkelistamme, johon pääset tästä.

Uusimmat