Kuva: Fotolia

Haluatko enemmän irti päiväristeilystä? 10 vinkkiä Tallinnaan

09.11.2015 19:45 - Pauliina Jokinen

Päivän reissukin voi tuntua aivan lomalta, kun sävelet kaupungin kujilla ovat selvät.

Pieni irtiotto arjesta tulee välillä tarpeeseen. Pienen budjetin matka Tallinnaan on oiva tapa rentoutua ja saada vaihtelua viikonloppuihin. Loppuvuodesta reissulta voi tehdä myös joululahjaostoksia ja nauttia kaupungin joulutunnelmasta.

Muutamalla keinolla saat päivän reissusta vieläkin enemmän irti:

1. Ota mukaan paras ystäväsi. Yhdessä vietettyä aikaa ei koskaan ole liikaa.

2. Nauttikaa aamupala laivalla ja varatkaa pöytä jo etukäteen. Syökää pitkään ja hartaasti, niin jaksatte loppupäivän paremmin.

3. Suunnatkaa kylpylään, kun laiva saapuu satamaan. Muutaman tunnin rentoutuminen kylpylässä maksaa 15-20 euroa. Pyyhkeestä täytyy usein pulittaa muutama euro, mutta hinta on se arvoinen, sillä märkää pyyhettä ei tarvitse raahata loppupäivää mukana. Lilluminen rentouttavissa altaissa ja saunoissa vie ajatukset kauas arjesta.

4. Käykää kylpylävierailun yhteydessä kauneushoidoissa. Varatkaa hoidot jo etukäteen, jolloin päivän aikataulun voi suunnitella hoitojen mukaan.

5. Sää saattaa loppuvuodesta olla kehno. Tallinnassa taksit ovat kuitekin edullisempia, kuin Suomessa, joten sateisella säällä kannattaa sijoittaa muutama euro taksikyytiin ja nauttia pienestä luksuksesta.

6. Taksilla kannattaa suunnata uudistetulle Telliskiven tehdasalueelle. Vanhoissa tiilirakennuksissa on pieniä putiikkeja, sisustuskauppoja ja kahviloita. Alueella on viikonloppuisin myös suuri kirpputori.

7. Uiskentelun, hoitojen ja kaupoissa kiertelyn jälkeen on varmasti jo nälkä. Varatkaa ravintola jo etukäteen, sillä esimerkiksi Telliskivessä sijaitseva F-hoone-ravintola on hyvin suosittu ja viikonloppuisin ravintola voikin olla aivan täynnä. Alueella sijaitsevat myös suositut Kivi Paper Käärid ja ranskalaista ruokaa tarjoava Frenchy.

8. Joulutunnelmaa kaipaavan kannattaa vierailla Vanhankaupungin joulutorilla, joka aukeaa marraskuun 20. päivä.

9. Napatkaa Rimi-supermarketista mukaan elintarvikkeita. Voitte esimerkiksi valmistaa seuraavana aamuna brunssin, jonne saa herkullisia tuotavia Tallinnasta. Esimerkiksi juustot ja leivonnaiset ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Myös kauden suosikkijuoma, glögi, on huokeamman hintaista.

10. Nauttikaa laivalla lasit kuohuvaa ja rentoutukaa. Ihana päivä pysyy muistoissa pitkään ja sille on hyvä skoolata reissun päätteeksi.


Lue myös: Etsitkö edullista matkakohdetta? Lue vinkit Itä-Euroopan kaupunkeihin


Kilpailut

Uusimmat