Kuva: Apollomatkat

Lasten kanssa matkalle? - Oikeilla valinnoilla nautit lomasta eniten

21.01.2016 10:00 - Anniina Ojutkangas

Lomailu lämpimässä perheen kanssa on helppoa ja rentouttavaa, kun suunnittelee matkan perheen ehdoilla.

Lapsiperheiden tarpeet on otettu nykyään hyvin huomioon hotellien palveluissa ja pakettimatkoissa, ja eri ikäisille lapsille on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Rentouttavinta loma on silloin, kun perheen aikuisillekin löytyy hetki hengähtämiseen.


Lapsiperheelle paljon etuja

Monilapsisen perheen kanssa matkustaminen tuntuu kukkarossa, mutta monet lentoyhtiöt ja matkatoimistot veloittavat lapsen matkasta ja asumisesta vähemmän kuin aikuisen. Alennuskoodeja ja kampanjoita kannattaa seurata, sillä niiden avulla lasten matkakustannukset voivat olla jopa yli puolet vähemmän.

Lapsen kanssa voi matkustaa myös kaksin. Jotkut matkatoimistot järjestävät kampanjoita, joilla vanhempi, mummi tai kummi voi lähteä viettämään laatuaikaa lapsen kanssa edulliseen pakettihintaan.


Lomafiilikseen helposti palveluiden avulla

Lomalle voi lähteä isommallakin porukalla ja silti majoittua sopuisasti saman katon alle. Lapsiystävällisistä hotelleista löytyy tilavia perhehuoneita ja huoneistoja, joista löytyy omat soppensa niin vanhemmille, lapsille kuin isovanhemmillekin.

Rattaita ei tarvitse välttämättä raahata lentokoneella lomakohteeseen, sillä voit varata ja vuokrata tai lainata ne hotellista. Etukäteissuunnittelulla varmistat, että lomailuun jää mahdollisimman paljon aikaa. Hotellista riippuen esimerkiksi vaipat voi tilata valmiiksi huoneeseen.

Perhehotelleista löytyy yleensä myös oma pesula, joten mukaan voi pakata maltillisen määrän vaatetusta ja käydä välillä pyöräyttämässä koneellisen, samalla uima-altaalla auringosta nauttien.


Koko perhe herkuttelee

All inclusive-paketti on helpoin ratkaisu koko perheen ruokailun järjestämiseen. Lompakon voi jättää huoletta hotellihuoneeseen, ja nauttia ruoista ja juomista vapaasti koko loman ajan.

Herkuttelu kuuluu lomaan, ja lapset innostuvat takuulla heille tarkoitetuista pizza- tai jäätelöbuffeteista. Lasten ruokailu on usein myös erittäin edullista all inclusive -palvelua tarjoavissa hotelleissa. Monipuolisesta illallispöydästä löytyy varmasti nirsoimmallekin perheenjäsenelle maistuvia suupaloja.

Tarvittaessa omat ruoat voi valmistaa myös itse lomahuoneiston hyvinvarustellussa keittössä. Kokkausvuoroista kannattaa sopia etukäteen, jotta se ei jää yhden perheenjäsenen hartioille.


Tekemistä kaikille vauvasta vaariin

Perheille suunnatuista hotelleista löytyy aktiviteetteja kaiken ikäisille lapsille aamusta iltaan.

Vanhemmat voivat ottaa omaa aikaa ja rentoutua uima-altaalla päivällä, kun lapset askartelevat, pelaavat ja leikkivät ohjatuissa kerhoissa. Päivän ohjelmaan voi kuulua vaikka aarteenmetsästystä tai paikallisen kielen tai ruoan valmistuksen opettelua. Usein hotellin alueelta löytyy myös leikkikenttä tai jonkinlainen palloilukenttä.

Lastenallas riemukkaine liukumäkineen on ikisuosikki, ja jotkut hotellit järjestävät matalassa altaassa myös uimakouluja. Uimisen opettelu lämpimässä vedessä on mukavaa ja kun harjoittelee joka päivä, uimaan saattaa oppia kuin vahingossa!

Illan kohokohta lapsille on useimmissa perhehotelleissa järjestettävä disco, jossa maskotit leikittävät ja laulattavat pienimpiä hotellivieraita. Usein iltaohjelma sisältää muutakin hauskaa ohjelmaa, joten koko perhe tulee varmasti viihdytetyksi.

Isommat lapset, jotka eivät enää tarvitse aikuisen jatkuvaa valvontaa, voivat pelata esimerkiksi minigolfia tai tennistä, kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja tai osallistua tanssitunneille yksin tai yhdessä aikuisen kanssa.

Koko perhe voi nauttia lomasta yhdessä esimerkiksi tekemällä retkiä lähiympäristöön.






Kilpailut

Uusimmat