Kuva: Fotolia

Tutkimus vahvistaa: Matkustavat ihmiset ovat luottavaisempia

19.04.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Tutkimuksen mukaan matkailulla on huomattava vaikutus ihmisen avoimuuteen.

Matkahakukone momondon tekemän tutkimuksen mukaan matkailulla ja avoimuudella on selvä yhteys. Tutkimukseen vastasi 7 200 ihmistä kahdeksastatoista eri maasta.

Tutkimuksessa selvisi, että paljon matkustavat ihmiset luottavat enemmän muihin ihmisiin ensitapaamisella, verrattuna vähemmän matkustaviin. Sama ero oli havaittavissa myös sen jälkeen, kun tuloksista poistettiin muuttujien, kuten sukupuolen, iän, koulutus- ja tulotason sekä kaupungistumisen vaikutus. Kyselyyn vastanneista suomalaisista jopa 77 prosenttia kertoi matkuvansa kokeakseen uusia paikkoja ja yli puolelle tärkein syy on maailmankuvan laajentaminen.

- Tietenkin myös monella muulla tekijällä on huomattava vaikutus avoimuuteen ja luottamukseen. Jos kuitenkin verrataan esimerkiksi koulutustason vaikutusta matkustamisen tuomiin positiivisiin vaikutuksiin, matkustamisella on huomattavasti korkeampi vaikutus kuin koulutuksella. Tämä todistaa sen, että linkki markustamisen ja luottamuksen välillä on merkittävä, kertoi momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa.


Lue myös: Painaako matkalaukkusi liikaa? Tavarat, jotka kannattaa jättää pakkaamatta

Kilpailut

Uusimmat