Kuva: Fotolia

Pääskyt, ruusut ja ankkurit - 15 yleistä tatuointia ja niiden yllättävät merkitykset

28.05.2016 12:15 - Rea Tallgren

Tiesitkö, että esimerkiksi tähtitatuoinnit viestivät toivosta? Tatuointien merkityksiä tulee kenties mietittyä harvoin, mutta niistä tietäminen saattaa antaa uutta syvyyttä omaakin ihoa koristaviin symboleihin.

Moni ottaa tatuointeja vain siitä yksinkertaisesta syystä, että pitää tietyistä kuvista ja uskoo niiden näyttävän ihollaan hyvältä. Tatuoinneilla on kuitenkin monia merkityksiä, joita tatuoidut itsekään eivät välttämättä tiedä. 

Listasimme alle yleisiä tatuointeja ja kerromme myös niiden merkitykset.

1. Tähdet kertovat toivosta, sillä ne symboloivat valoa, joka loistaa pimeydessä. Ne kertovat myös totuuden tärkeydestä. 

2. Enkelitatuoinnit symboloivat uskoa ja syvällisyyttä. Moni myös uskoo niiden tuovan suojelua. 

3. Siipitatuoinnit viittavaat usein joko kotkan voimiin tai perhosen keveyteen. Niitä voidaan myös pitää hengellisinä tai uskonnollisina symboleina. 

4. Unisiepparitatuoinnit ovat todella suosittuja nykyään. Niiden kerrotaan symboloivan turvaa ja sitä, etteivät painajaiset vainoaisi niiden kantajaa - kuten tekevät siis oikeatkin unisiepparit. 

5. Pääskystatuointien kerrotaan symboloivan kuolleiden henkiä ja osoittavan kunnioitusta heille, jotka ovat meidät jo jättäneet. 

6. Aurinkotatuointien kerrotaan symboloivan voimaa, hedelmällisyyttä, rohkeutta, nuoruutta, valoa sekä viisautta. 

7. Kuu symboloi puhtautta ja taivaallisia voimia ja niitä suosivatkin esimerkiksi monet uskonnolliset johtajat. 

8. Pääkallot kertovat kantajansa ilkikurisesta puolesta. Vanhoina aikoina pääkallotatuointeja nähtiin pääasiallisesti miehillä. 

9. Sydäntatuoinnit kertovat rakkaudesta ja muistuttavat kantajaansa siitä, että elämässä ei tule koskaan menettää toivoaan. 

10. Kruunutatuoinnit symboloivat sitä, että niiden kantaja käyttää valtaansa viisaasti, eikä tuomitse muita norsunluutornista, vaikka joskus siihen tarjoutuisikin tilaisuus. 

11. Puutatuoinnit kertovat elämän kiertokullusta; synnystä, elämästä ja kuolemasta. 

12. Ruusutatuoinnit symboloivat ikuista rakkautta. 

13. Sulkatatuointien merkitys riippuu siitä, millainen sulka on kyseessä. Esimerkiksi korpinsulkien uskotaan symboloivan kuolemaa, kun taas vaaleiden, kyyhkynsulkien kerrotaan symboloivan toivoa. 

14. Perhostatuoinnit kertovat elämän maagisuudesta ja siitä, miten suuria muutoksia elämässä voi tapahtua. 

15. Ankkuritatuoinnit symboloivat pysyvyyttä ja voimaa selvitä kovistakin myrskyistä. 

Lue myös: Inked-tatuointilehti julkaisi alastoman suomalaiskaunottaren kuumat poseeraukset

Lähteet: Styles at Life, Tattoo Easily

Kilpailut

Uusimmat