Kuva: Fotolia

Kosteuta ihosi oikein - 6 vinkkiä kuiville kasvoille

17.10.2016 17:15 - Emma Ylistalo

Helppojen ohjeiden avulla saat kosteutettua ihosi ilman turhaa rasvaisuutta.

Päivien kylmetessä, myös ihomme alkaa kuivua entistä herkemmin. Samalla kun rasvaisempi voide saattaa auttaa kosteuttamaan kuivimpia kohtia, se voi samalla saada myös toiset kohdat kasvoista kiiltelemään. Lue alta parhaat vinkit, joiden avulla kosteutat kasvosi ilman, että ihosi kiiltelee.

1. Tarkista puhdistusaineesi

Pese kasvosi hellävaraisella puhdistusaineella iltaisin. Puhdistusainetta valitessa kannattaa skipata turhat kikkailut ja ihmeelliset aineet. Haluat pestä kasvoiltasi ainoastaan meikit ja päivän aikana kertyneen lian, et luonnollisia öljyjä, joita ihosi tarvitsee pysyäkseen terveenä.

2. Kuori säännöllisesti

Mikään määrä rasvaa ei tehoa hyvin, jos se levitetään kuolleen ihosolukon päälle. Saadaksesi siis mahdollisimman paljon irti kosteusvoiteesta, kuori ihosi säännöllisesti. Näin kosteusvoide pääsee imeytymään kunnolla.

3. Vaihda kosteusvoidetta

Ei välttämättä riitä, että vaihdat talven tullessa kevyen voiteesi rasvaisempaan. Kannattaa tutkia tarkemmin, minkälainen voide juuri sinun ihollesi sopii. Toiset voiteet saattavat tehdä ihostasi taas turhan rasvaisen, joten pyydä esimerkiksi kaupasta näytepakkauksia, jotta saat selville juuri sinun ihollesi sopivan rasvan.

4. Käytä vähemmän tuotetta

Vaikka ihon kuivuessa tekisi helposti mieli laittaa ekstramäärä kosteusvoidetta, kannattaa muistaa, että suurempi määrä kosteusvoidetta ei takaa enempää kosteutusta. Oikeastaan liian suuren määrän levittäminen estää ainetta imeytymästä, jättäen liian voiteen naamaasi. Aloita pienemmästä määrästä ja lisää kosteusvoidetta tarpeen mukaan vähän myöhemmin.

5. Hiero kosteusvoide päinvastoin

Suurin osa ihmisistä aloittaa voiteen levittämisen kasvojen keskeltä edeten sitten kasvojen ulkoreunalle. Tämä tapa kuitenkin jättää suurimman osan aineesta kasvojen t-alueelle, joka on muutenkin helpoiten rasvoittuva alue. Saadaksesi pehmeän ihon, lisää kasvovoide ensin kasvojen ulkolaidalle ja etene siitä kohti kasvojen keskikohtaa.

6. Viimeistele öljyllä

Varsinkin talvikuukausien aikaan, ihon ollessa kaikkein kuivimmillaan, kannattaa kosteusvoiteen lisäksi kasvoille antaa lisäkosteutusta kasvoöljyllä. Sen lisäksi, että se tarjoaa lisäkosteutusta, se auttaa myös kosteusvoidetta imeytymään paremmin. Levitä öljy kasvoillesi hieroen se sormillasi, keskittyen erityisesti kuivimpiin kohtiin, kuten poskiin ja nenän ympärillä olevaan alueeseen.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: 3 kauneustuotetta, jotka tulisi löytyä joka naiselta

Kilpailut

Uusimmat