Kuva: Fotolia

5 yllättävää harjausmokaa, joilla on iso vaikutus hiustesi ulkonäköön

29.10.2016 19:15 - Karoliina Kotala

Niinkin yksinkertaisella asialla kuin hiusten harjaamisella voi todellisuudessa vaikuttaa hämmentävän paljon hiusten hyvinvointiin ja ulkonäköön.

Hiusten harjaus oikealla harjalla ja oikeilla otteilla pitää huolta hiuksista ja antaa kiiltoa ja pehmeyttä. Muista siis välttää seuraavia harjausmokia: 

Käytät väärää harjaa 

Vältä pyöreää harjaa ja metalliharjaa, jotka voivat katkoa hiuksia. Myös perinteinen harja, jossa piikkien päissä on pieni pallo kannattaa vaihtaa harvaan, paksupiikkiseen kampaan, joka ei revi hiuksia ja selvittää takut lempeästi. 

Unohdat harjata hiukset ennen pesua 

Jos hiuksissasi on muotoilutuotteita, muista harjata niitä pois hiuksista ennen pesua. Vesi voi nimittäin sitoa muotoilutuotteet kiinni hiuksiin entistä pahemmin. 

Tupeeraat väärällä harjalla ja tekniikalla 

Tupeeraus on taitolaji ja pahimmillaan sillä voi vahingoittaa hiusta melkoisesti. Kysy kampaajaltasi mikä harja olisi paras tupeeraukseen juuri sinun hiuksillesi. Kun sinulla on oikea tupeerausharja, erottele päälaelta hiusosio ja suihkuta kuivashampoota osion juureen. Aloita tupeeraus hiusosion puolivälistä ja etene kohti päänahkaa. Suihkauta lopuksi osioon hiuslakkaa ja ota seuraava huisosio. 

Harjaat väärällä tekniikalla 

Älä koskaan aloita hiusten harjaamista juuresta, vaan aloita aina hiusten latvasta ja etene juurta kohti. Harjauksen aloittaminen väärästä päästä aiheuttaa vain katkenneita hiuksia. 

Märkien hiusten harjaaminen 

Jos harjaat hiuksesi suihkussa, levitä aina ensin hiuksiin hoitoaine. Märät hiukset venyvät ja katkeilevat huomattavasti helpommin yrittäessäsi selvittää takkuja.

Lue myös: Sata harjanvetoa päivässä ja kulmakarvat sävy sävyyn - yleiset hiusmyytit kumottiin

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat