Kuva: Fotolia

Älä sorru yleisiin mokiin meikinpoistossa - näillä ratkaisuilla saat kauniin ihon

05.12.2016 21:45 - Senni Loikala

Ihonhoidon ammattilaiset antavat helpot ohjeet, miten meikki poistetaan oikeaoppisesti.

Jos poistat meikin kasvoiltasi säännöllisesti, kannattaa se tehdä oikein, tai ihosi voi pitkällä aikavälillä alkaa näyttämään ikäistään vanhemmalta. Daily Mail -brittilehti väittää tietävänsä, mitkä ovat naisten yleisimmät virheet meikinpoistossa. Katso alta neljä yleistä virhettä ja ratkaisut niihin.

Virhe 1: Et poista meikkiä hierovin liikkein

Ihonhoidon asiantuntijan Fiona Brackenburyn mukaan meikki tulisi aina poistaa kasvoilta hierovin liikkein. 

- Hiero kasvojasi ympyrän muotoisin liikkein noin kahden minuutin ajan, Brackenbury neuvoo.

- Suosittelen tekemään tämän, kun puhdistat ihosi ja otat meikkisi pois.

Virhe 2: Poistat meikin liian kuumalla vedellä

Kun poistat meikin kasvoiltasi, käytä viileää vettä. 

- Älä käytä kuumaa vettä huuhteluun, koska se voi vahingoittaa kollageenin tuotantoa, Brackenbury neuvoo.

Toinen ihonhoidon asiantuntija Carine Mudry suosittelee välttämään liian kuumaa vettä muulloinkin kuin meikkiä poistaessa. 

- Kuumat suihkut ja kylvyt voivat tulehduttaa ihoa, aiheuttaa punaisuutta, ärtyneisyyttä ja jopa ihon kuoriutumista; lisäksi ne voivat häiritä ihon luonnollista kosteutta, poistaa iholtasi luonnollisia öljyjä, rasvoja ja proteiineja, jotka pitävät ihosi terveenä.

Virhe 3: Et poista ikinä meikkiä kuorien

Ihon kuoriminen on tärkeä vaihe meikin poistamisessa, selvittää Brackenbury.

- On tärkeää valita sopiva kuorintatuote ihollesi. Jos ihosi on kovin herkkä, ei sinun missään nimessä kannata käyttää pieniä ”pallukoita” sisältäviä tuotteita.

Virhe 4: Poistat meikit puhdistusliinalla

Daily Mailin mukaan puhdistusliinoja ei kannattaisi käyttää säännöllisesti meikinpoistossa. Liinat sisältävät usein alkoholia, mikä kuivattaa ihoa. Lisäksi meikki ei lähde iholta yhtä helposti kuin muilla menetelmillä, mikä rasittaa hipiääsi.

- Puhdistusliinat toki poistavat meikkiä, mutta ennen kaikkea ne liikuttavat likaa ympäri kasvojasi, eivätkä poista kaikkia bakteereja. Se ei ole tehokasta puhdistamista, ihonhoidon asiantuntija Yannis Alexandrides selvittää.

- Jotta puhdistusliinoilla saa meikin kunnolla pois, vaatii se voimakkaita liikkeitä, mikä puolestaan saattaa vahingoittaa herkkää silmänympärysihoa.

Puhdistusliinojen sijaan iho kannattaisi puhdistaa vanulappujen ja ihonpuhdistukseen tarkoitetun tuotteen avulla, Alexandrides neuvoo.

Lähde: Daily Mail

Aiemmin hius- ja meikkitaitelija Ida Jokikunnas on kertonut Bauer Median online-toimituksen haastattelussa, mitkä kolme ihonhoitotuotetta jokaisen suomalaisnaisen kannattaisi omistaa. Pääset juttuun tästä

Kilpailut

Uusimmat