Kuva: Fotolia

Kauniit kulmakarvat saavat silmät loistamaan – ohjeet, joilla nypit kivuttomasti

18.12.2016 18:15 - Karoliina Kotala

Kauniisti muotoillut kulmakarvat tuovat parhaimmillaan silmät upeasti esiin. Kulmien siistimisen ei kuitenkaan tarvitse olla kidutusta.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen ammattilaisten niksit siihen, kuinka kulmakarvat voi nyppiä kivuttomammin. 

- Ensinnäkin nyppiessä kulmia on hyvä muistaa kunnon tukiote. Eli siinä kulmakarvan iho venytetään etu- ja keskisormella tiukaksi ja sitten nypitään.

Tukiotteen lisäksi karva kannattaa aina nyppiä kasvusuunnan mukaan. Tärkeä sijoitus on myös hyvät pinsetit. 

- Valitse laadukkaat pinsetit, joilla karva lähtee heti ensimmäisellä nyppäisyllä. Nyppiminen on varmasti kivuliasta, jos samoja karvoja pitää nyppiä monta kertaa, Heikkinen toteaa. 

Yksi nyppimistä kivuttomampi vaihtoehto on myös sokerointi, jolla pääsee kerralla useammasta karvasta eroon. Kulmien väriä taas voi vahvistaa kestovärillä tai meikillä. Helpoimmat tuotteet kulmille ovat kulmageeli ja –vaha. Värin valinnassa puolestaan oikea sävy on hiusten oma sävy, jonka voi tarkistaa hiusten juuresta. Kun värität kulmia, muista, että kulmakarvan alku on vaaleampi ja häntä tummempi. 

Hyvä keino kauniisiin kulmiin on käydä ammattilaisen luona muotoilemassa kulmat ja ylläpitää niitä nyppimällä kotona. Nykyisin tarjolla on myös jo niin sanottuja kulmakarvabaareja, joissa henkilökunta on erikoistunut kulmakarvojen muotoiluun.

- Kulmat kehystävät kasvoja ja huolitellut kulmat nostavat katsetta, siksi kulmat kannattaakin pitää siistinä.  

Lue myös: Haluatko meikata itsellesi suuremman näköiset silmät? Ammattimeikkaaja paljastaa niksit

Kilpailut

Uusimmat