Kuva: Fotolia

Säilytätkö kosmetiikkatuotteesi ja meikkisi kylpyhuoneessa? Ei kannattaisi

21.01.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Useimman naisen kotoa löytyy lukematon määrä erilaisia kosmetiikkaputeleita. Mutta mistä tietää, ovatko ne vielä tehokkaita ja milloin niistä kannattaa luopua?

Lähes jokainen suomalainen on tarkka siitä, ettei syö pilaantunutta elintarviketta tai käytä ruoassaan raaka-aineita, jotka ovat menneet vanhaksi. Mutta harva on yhtä tarkka kosmetiikan suhteen. Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen muistuttaakin, että meikki- ja kosmetiikkatuotteet tulisi vaihtaa säännöllisin väliajoin huolimatta siitä, onko niitä ehtinyt käyttää loppuun. 

- Moneen kosmetiikkatuotteeseen on merkitty parasta ennen -päivä, joka esimerkiksi päivänvalosuojassa tarkoittaa sitä, että kyseisen päivämäärän jälkeen tuote ei ole enää tehokas, avasitpa tuotetta tai et, Heikkinen kertoo. 

Toinen vaihtoehto parasta ennen -merkinnälle on symboli, jossa on avatun purkin kuva. 

- Kyseinen avattu purkki –symbolin viereen on merkitty säilyvyys avaamisen jälkeen. Toisin sanoen avaamattomana pakkaus säilyy vaikka kuinka pitkään, mutta avaamisen jälkeen vain päiväykseen asti. 

Aina parasta ennen -päiväyksetkään eivät kerro koko totuutta, mikäli tuotteita ei säilytä ja käsittele oikein. 

- Jos kosmetiikkaa säilytetään auringon valossa tai esimerkiksi kasvovoiteisiin kosketaan likaisilla sormilla, niin ne eivät säily samalla tavalla. Purkkeja ei kannattaisi myöskään säilyttää kylpyhuoneessa, sillä kosteuden vuoksi purkeissa voi alkaa kasvamaan bakteereja ja silloin parasta ennen -päiväykset eivät päde. Muun muassa tuotteen muuttunut tuoksu ja koostumus paljastaa, ettei tuote ole enää kunnossa, Heikkinen listaa. 

Lue myös: Näkyykö lomailu ihossa? Kauneusasiantuntijan vinkeillä saat ihosi jälleen hehkumaan

Kilpailut

Uusimmat