Kuva: Fotolia

Kasvaako kasvoissasi häiritseviä ihokarvoja? Katso mitä tehdä, jos haluat niistä eroon

21.01.2017 15:15 - Karoliina Kotala

Jos kasvoistasi löytyy häiritseviä ihokarvoja, joista toivoisit pääseväsi eroon, kannattaa mieleen painaa ihoasiantuntijan vinkit.

Ihonhoitobaarista tuttu kauneusasiantuntija Henna Heikkinen kertoo, että kasvokarvojen poistoon on tarjolla useita menetelmiä. 

- Pysyvin vaihtoehto on laserointi, joita lääkärikeskukset tekevät ja jossa toimenpide kannattaakin käydä tekemässä. Kyseinen hoito on ehdottomasti tehokkain, jos kasvoissa on häiritseviä karvoja. Kyseinen tapa säästää aikaa, rahaa ja hermoja, Heikkinen kertoo. 

Laserkäsittelyiden hinnat lähtevät noin sadasta eurosta ylöspäin, riippuen kuinka isoa ihoaluetta käsitellään. Jotta karvoista päästää pysyvästi eroon, vaatii se useamman käsittelykerran.  

- Toisaalta esimerkiksi ylähuuli tai leuanseutu ovat pieniä alueita, joten kustannukset eivät ole kovin älyttömät. Vaikka laserhoito onkin tehokkain, voivat silti hormonaaliset muutokset, kuten raskaus laukaista karvankasvun uudelleen, Heikkinen kertoo. 

Lyhempikestoinen vaihtoehto taas on karvan poistaminen juurineen esimerkiksi nyppimällä tai sokeroimalla. Heikkinen suosittelee sokerointia sen hygieenisyyden vuoksi. 

- Sokeri tarttuu vain kuolleeseen ihosoluun, joten se on iholle paras vaihtoehto ja karva lähtee juurineen. Sokerointi kannattaa uusia noin 4-6 viikon välein ja kuorinta ja kosteutus ehkäisevät karvojen sisäänkasvua, Heikkinen opastaa. 

Mitä sitten ei kasvojen ihokarvoille kannattaisi tehdä? 

- Kaikkea saa toki tehdä, kunhan karvatuppiin ei pääse bakteereja. Esteettiseltä kannalta partahöylän käyttö ei ole paras vaihtoehto, sillä karvan sänki tuntuu usein partamaiselta ja paksummalta sekä voi olla näkyvämpi. Karva kannattaakin ottaa juurineen pois. Myöskään millään vaahdoilla tai voiteilla ei kasvojen karvoja kannata poistaa. Mieluiten ilman kemikaaleja, Heikkinen muistuttaa.

Lue myös: Kauniit kulmakarvat saavat silmät loistamaan – ohjeet, joilla nypit kivuttomasti

Kilpailut

Uusimmat