Kuva: Fotolia

Oletko vaaleahiuksinen? Katso mitkä meikkisävyt sopivat erityisesti blondeille

04.02.2017 15:15 - Karoliina Kotala

Kauppojen hyllyillä on nykyään tarjolla toinen toistaan upeampaa kosmetiikkaa. Mutta mikä sävy imartelee juuri vaaleaveriköitä?

Kauneusasiantuntija Henna Heikkinen Ihonhoitobaarista listasi sävyt, jotka ovat omiaan erityisesti vaaleahiuksisille. Toki vaaleaakin on monen sävyistä, niin kylmää kuin lämmintäkin, mutta tietyt sävyt imartelevat yleisesti vaaleaa ilmettä. 

Persikka ja pinkki 

- Vaalealle sopii erinomaisesti persikkainen ja hempeän pinkki lämmin poskipuna. Kasvoilla saa olla sävyä, vaaleutta ei tarvitse enempää korostaa, Heikkinen opastaa. 

Huulet 

- Vaaleaan olemukseen sopivat näyttävät huulet. Huomio kannattaakin viedä huuliin vaikkapa kirkkaan punaisella huulipunalla, joka näyttää upealta vaalealla. Jos et ole huulipunatyyppiä, laita huulille edes hiukan kiiltoa, joka tuo myös eloa kasvoille eivätkä huulet jää näkymättömiksi, Heikkinen summaa. 

Luonnollisuus 

- Varma valinta vaalealle ovat yleisesti lämpimät harmaan ja ruskean sävyt. Ne ovat luonnollisia ja helppoja. Muista myös oikean sävyinen meikkipohja; Vaikka oletkin vaalea, älä valitse liian vaaleaa meikkivoidesävyä, sillä se korostaa vain valkoisuutta. Kasvoille ei kuitenkaan kannata tuoda väriä liian tummallakaan meikkisävyllä, Heikkinen muistuttaa. 

Lue myös: Kauniit kulmakarvat saavat silmät loistamaan – ohjeet, joilla nypit kivuttomasti

Kilpailut

Uusimmat