Kuva: Fotolia

Varaudu tuleviin helteisiin pukeutumalla oikein - nauti kuumasta säästä tyylistä tinkimättä

25.06.2017 12:15 - Tiina Svensk

Jos aikoo nauttia tulevista helteistä täysillä, kannattaa valmistautua oikeanlaisella vaatetuksella.

Haluaisitko suunnata hellepäivänä kaupungille, mutta välttää tuskaisen kuuman ja hikisen olotilan? Silloin kannattaa valmistautua hellepäiviin oikeanlaisella vaatetuksella, joka takaa mukavan olotilan ja tyylikkään lopputuloksen.

Cosmopolitan kokosi yhteen kesän muodikkaimmat ja mukavimmat vaatekappaleet ja vinkit - mitä aiot seuraavista kokeilla?

1. Mitä rennommat vaatteet, sitä parempi: Usko pois, sinulla on paljon rennompi olo pitkässä maksimekossa kuin tiukoissa sorteissa ja topissa - mitä vähemmän sinulla on kangasta, joka koskettaa ihoasi, sitä parempi. Valitse siis huoletta rennot pitkät housut ja ilmava paita, jos suuntaat kaupungille hellesäällä.

2. Valitse rintaliivit oikein: Vältä helteellä puristavia kaarituellisia ja topattuja liivejä - olosi on varmasti epämukava niiden kanssa! Valitse sen sijaan pehmeät ja herkät liivit, joissa ei ole kaaritukia.

3. Suosi luonnonmateriaaleja: Esimerkiksi luomupuuvilla on paljon parempi vaihtoehto kuin polyesteri silloin, kun hellelukemat alkavat kohota korkeammalle. Lisäksi luonnonmateriaalien ansiosta hiki haihtuu nopeammin kuin materiaaleissa, jotka eivät hengitä yhtä hyvin.

4. Vältä kirjailuja tai metalleja: Jos vaatteissasi on metallihelmiä tai niittejä, ne painavat vaatetta ihollesi - jolloin sinulla on kuumempi. Lisäksi korut ja metalliset osat saattavat myös lämmitä auringonvalossa, jolloin sinullakin on varmasti kuumempi.

5. Pakkaa mukaan huivi: Aiotko suunnata kaupungille tai rannalle olkapäät ja dekolteen paljastavassa yläosassa? Nappaa silloin mukaasi huivi, jonka voit kietaista jossain vaiheessa suojaksesi - teet ihollesi palveluksen, joka todella kannattaa.

6. Välttele vuorattuja vaatteita: Valitse yllesi hame, jakku tai takki, jossa ei ole vuorta. Et ainoastaan vältä lisäämästä ihollesi yhtä ylimääräistä kangaskerrosta; yleensä vuorikankaat ovat synteettisiä, joka lisää hikoilua takuuvarmasti.

7. Älä pelkää hihallisia vaatteita: Pidemmät hihat eivät ainoastaan suojaa ihoasi auringolta, ne myös suojaavat sinua auringonlämmöltä ja olosi on viileämpi. Valitse siis t-paita, jossa on kauniit röyhelöhihat tai puolipitkät hihat - olet samalla suojassa ja trendikäs.

8. Pysyttele vaaleissa väreissä: Mitä kuumempi päivä, sitä vaaleammat värisävyt. Jatka siis huoletta kevään pastellisävytrendiä myös kesään tai valitse yllesi raikkaan valkeita vaatekappaleita - kun rusketut, vaaleat värit myös korostavat kaunista rusketustasi.

9. Älä valitse asukokonaisuuteen koruja: Korvakorut ovat ainoa poikkeus, sillä ne eivät oikeastaan kosketa ihoasi. Käsi- ja kaulakorut kuitenkin kuumenevat lämmössä ja saavat varmasti myös hien nousemaan pintaan - lisäksi ne saattavat painaa vaatteita, mikä voi tuntua epämukavalta hellesäällä.

Lue myös: Hankaavatko reitesi yhteen mekon alla? Kokeile nerokkaita kikkoja

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat