Kuva: Fotolia

Miten usein hiukset kannattaa pestä? Katso miten hiuslaatu vaikuttaa

21.08.2017 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Hiuksia ei todellakaan saisi pestä päivittäin.

Yllättävän usein ihmiset pohtivat sitä, mikä olisi paras väli hiustenpesulle. Ikävä kyllä tähän ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta, sillä kaikki riippuu hiustyypistä.

Esimerkiksi paksut ja kiharat hiukset hyötyvät siitä, että niitä ei pese päivittäin. Sen sijaan suorat ja ohuet hiukset eivät ehkä näytä muutaman päivän pesemättömyyden jälkeen yhtä hyviltä. Siksi ohuet hiukset kannattaa ehkä pestä joka toinen päivä. Tämä johtuu siitä, että öljyinen päänahka näkyy paremmin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että hiuksia ei kannata pestä päivittäin. Pesu nimittäin poistaa päänahasta luonnollisia öljyjä, joita hiukset tarvitsevat pysyäkseen kunnossa. Tämä voikin johtaa kuiviin ja haurastuviin hiuksiin.

Jos siis pystyt hiukan pidentämään hiustenpesumäärää, saattaa tarve myös pienentyä ajan kuluessa. Jos siis mahdollista, pese hiukset vain joka toinen päivä. Jos sen sijaan pystyt hoitamaan homman, vaikka kaksi kertaa viikossa, aina vain parempi. Jos hiukset rasvoittuvat, kokeile kuivashampoota, joka helpottaa pesuvälien pidentämisessä.

Lue myös: 10 sekunnin testi paljastaa, ovatko hiuksesi hyvässä vai huonossa kunnossa

Lue myös: Nerokkaalla kauneusniksillä saat ihanan tuoksuiset hiukset

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat