Kuva: AOP

Maailman ikonisimmat käsilaukut listattiin - katso 10 ajatonta klassikkoa

26.09.2017 16:00 - Henna Koste

Listalle pääsivät muun muassa Hermèsin Birkin, Louis Vuittonin Speedy ja Pradan Saffiano. Klassikkomallin tunnistaa ajattomasta tyylistä ja monikäyttöisyydestä.

Useista käsilaukuista on muodostunut klassikoita, ja sitä kautta myös statussymboleja. Tyylikäs laukku on aina trendikäs valinta. Vuosikymmenten aikana on syttynyt uusia tähtiä, joista osa on jo hiipunut. Klassisimmat laukkumallit sen sijaan ovat pitäneet pintansa kymmenien vuosien ajan.

Luksuslaukkujen hinnat kohoavat usein useisiin tuhansiin euroihin. Kalleimmista yksilöistä on maksettu jopa yli 100 000 euroa.

Klassikkolaukkuja yhdistäviä piirteitä ovat ajatton muotoilu, laadukkaat materiaalit ja monikäyttöisyys. Aina nuo ominaisuudet itsessään eivät riitä luomaan klassikkoa vaan siihen päälle tarvitaan vielä ripaus onnea. Joskus tuollainen onnenpotku voi olla se, että joku kansainvälinen muoti-ikoni omii laukkumallin omakseen. Tai sitten laukku saattaa päätyä elokuvaan tai tv-sarjaan, joka vaikuttaa kokonaisen sukupolven pukeutumiseen. 

Esimerkiksi Fendin Baguette nousi Sinkkuelämää-sarjan myötä it-laukuksi 90-luvulla. Edelleen tänä päivänä malli on trenditietoisten suosiossa, sillä muotitalo on päivittänyt Baguettea vuosi vuodelta vastaamaan ajan henkeä. 

Tutustu kymmeneen ikonisimpaan käsilaukkuun seuraavalta sivulta alkaen. Listan ykkösenä oleva laukku on yksinkertaisuudestaan huolimatta niin vaativaa käsityötä, että yhden laukun tekemiseen kuluu ammattilaisilta kaksi kokonaista työpäivää.

Kilpailut

Uusimmat