Kuva: Fotolia

Onko iho kuiva ja punoittava? Asiantuntijan vinkeillä saat ihon hehkumaan

02.11.2017 15:45 - Karoliina Kotala

Ilmojen kylmetessä moni suomalainen kärsii kuivasta, hilseilevästä, kiristävästä ja punoittavasta ihosta. Ihon voi saada kuitenkin kauniiksi ja hyvinvoivaksi hoitamalla sitä oikein sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Pelkät seerumit ja ihmevoiteet eivät pelasta huonosti voivaa ihoa, jos iho ei saa kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita. Elivon tuotepäällikkö Kaisa Mikkola muistuttaakin suomalaisia huolehtimaan riittävästä rasvahappojen saannista. Esimerkiksi omega-3:a kehomme ei itse tuota ja tarvitsemme niitä ulkopuolelta.

- Omega-3 on ehdottomasti suomalaisille tärkein, koska omega-6:sta saamme kasviöljyistä ja ravinnosta jo riittävästi. Rasvaista kalaa voi toki syödä ja siinä on omega-3:stakin, mutta syömämme kasvatettu kala ruokitaan kasvirehulla, jolloin siinä ei ole enää niin paljon omega-3:sta kuin villikalassa. Villikalaa taas ei hirveästi suositella raskasmetallijäämien vuoksi. Helpoin tapa onkin saada rasvahapot kapselina, jolloin rasvatasapaino on ideaali. Nuo rasvahapot taas kosteuttavat ihoa tehokkaasti sisältä päin ja niiden vaikutus näkyy myös hiuksissa, kynsissä ja mielialassa, Mikkola opastaa.

Silti myöskään ulkoista ihonhoitoa ei kannata unohtaa. Pelkkä kosteuttava rasva ei kuitenkaan riitä.

- On tärkeä suosia tarpeeksi kosteuttavia tuotteita jo puhdistusaineesta lähtien. Valitse siis päivittäisiin rutiineihin tarpeeksi helliä, hoitavia ja kosteuttavia tuotteita, Mikkola neuvoo.

Lue myös: Vältyt sotkuiselta huulimeikiltä helposti - lue ammattilaisen neuvo

Lue myös: Kauppojen kosmetiikkanäytteissä voi muhia ikävä vieras - käytä harkiten

Kilpailut

Uusimmat