Kuva: Shutterstock

Alle kolmen euron kynsilakka pysyi viikon siistinä - testasimme 5 edullista lakkaa

26.02.2018 19:45 - Henna Koste

Muotitalon nimi putelin kyljessä ei takaa pysyvyyttä. Markettilakoista löytyy monta kokeilemisen arvoista vaihtoehtoa.

Kynsilakalla tuot tyyliisi helposti ja nopeasti piristystä. Testasimme edulliset kynsilakat, jotka löydät marketeista. Etsitpä kaunista sävyä juhliin tai pirteää väriä kesävarpaisiin, löydät ne täältä. Arvostamme kynsilakoissa pysyvyyttä ja hyvää sivellintä. Kaupassa huomion kiinnittää kuitenkin kaunis sävy, ja tällä hetkellä valinnanvaraa on enemmän kuin koskaan. Arvioimme lakat kouluarvosanoin asteikolla 4-10.

 

Gel Effect, Lumene

Sävyt: Kallion kimallus ja Kohti kesää

Hinta: 6,90 e

Kallion kimallus -väri on mielenkiintoinen ja tuo mieleen kiven. Ensimmäisellä levityskerralla väri ei ole kovinkaan intensiivinen, mutta toisen kerran jälkeen lopputulos miellyttää. Vaikka lakassa on hiukan kimalletta, ei se näy liikaa lopputuloksessa. Väri on eläväinen, mutta ei liian kimalteleva. Alus- ja päällyslakan kanssa käytettynä kestävyys on hyvä. Ensimmäisenä lakka alkoi halkeilla kynsien päistä, mutta vasta päivien kuluttua. Vaikka usein glitterimäiset lakat on vaikea poistaa kynsistä, ei tämän suhteen ollut ongelmaa. Lakka lähti kynsistä ilman sen suurempaa hinkkaamista. Suosittelen.

Koralliin taittuva Kohti kesää -sävy sen sijaan levittyi liuskostuville kynsille (aluslakan päälle) hieman huonosti. Sävy on kaunis, mutta se lohkeilee kynsien päästä jo seuraavana päivänä. Kohti kesää -sävy saa piristää varpaankynsiä kesän alusta loppuun!

Arvosana: 7

(kuva: Valmistaja)

The Gel Nailpolish, Essence 

Sävyt: Hot red chili ja Engaged

Hinta: 2,99 e

Hot red chili on ihanan raikas ja pirteä. Sopii etenkin kesäisten varpaankynsien lakaamiseen. Tuoksu on ihanan mieto, eikä ota allergikon nenään millään tavalla. Väri levittyy hyvin ja jo yhdellä kerroksella saa todella hyvän ja peittävän lopputuloksen, joka on ihanan kiiltävä ja valoon reagoiva. Lakka saa myös kiitosta kestävyydestään. Vaikka hinta on pieni, kestää lakka hyvänä pitkään ja ylittää todellakin odotukset monessa suhteessa.  Suosittelen.

Nudesävy "Engaged" näyttää kimaltavalta pullossa, mutta kynnellä lopputulos on yllättävän mattainen. Ilman aluslakkaa kynsi näyttää lähinnä siltä, kun siitä olisi lähtenyt päällimäinen kerros irti. Hinta ei kuitenkaan kirpaise, eivätkä rahat mene hukkaan. Lakasta saa vaikka yhdeksi illaksi huolitellut bilekynnet. 

Arvosana: 7,5

(kuva: Valmistaja)

 

 

 

Mavala Mini

Sävy: Madrid

Hinta: 5,20 e

Lupauksena pysyvä ja hyvin levittyvä minilakka. Tuote ei sisällä formaldehydiä, tolueenia, ftalaattia eikä eläinperäisiä ainesosia. Olen ennenkin käyttänyt Mavalan minilakkoja, mutta en ole ostanut täysin kirkkaanpunaista lakkaa, kuten Madeira on. Sävy on klassinen ja ajaton. Lakka levittyy tasaisesti ja jo yksi kerros riittää saamaan halutun lopputuloksen. En tahallani käyttänyt alus- tai päällyslakkaa, koska halusin testata, kuinka hyvin lakka pysyy. Tulos oli hieno. Kynsilakasta ei tarvitse pulittaa järkyttäviä summia vaan kyseessä on hyvin kuluttajaystävällinen vaihtoehto.

Laitoin lakan lauantaina iltapäivällä, mutta vasta tiistai-iltana jouduin laittamaan pienen kerroksen lakkaa kynsien päihin. Muuten lakka oli pysynyt melkein virheettömänä koko ajan. Se, mikä minua on estänyt pitämästä juuri räikeitä värejä, on lakan pysymättömyys. Kynteni lohkeilevat helposti ja niiden mukana lähtee liuskoja kynsilakkaa. Pieni pullo on mielestäni erittäin kätevä, koska helposti suurimpien pullojen viimeiset kynsilakkatipat ehtivät kuivahtaa pulloon.

Arvosana: 8

(kuva: Valmistaja)

Cien, Lidl

Sävy: Berry Passion

Hinta: 2,89 e

Kauniin purppurainen sävy on ihana, sopii talveen. Lakka levittyy todella vaivattomasti, eikä tuoksu ole liian voimakas. Väri on jo ensimmäisellä levityskerralla peittävä, mutta vielä intensiivisemmän lopputuloksen saamiseksi kannattaa sipaista toinenkin kerros.

Yhdessä alus- ja päällyslakan kanssa käytettynä kestävyys on hyvä. Väri säilyy normaalia toimistotyötä tekevällä noin viisi päivää hyvänä, sen jälkeen alkaa hiljalleen päistä kulua pois.

Arvosana: 9

(kuva: Valmistaja)

Wonder Nail, IsaDora 

Sävy: Gothic Black

Hinta: 8,50 e

Wonder Nail -kynsilakan luvataan pysyvän hyvin ja kuivuvan nopeasti. Kokeilin mustaa sävyä, joka on melko armoton kulumiselle. Itselläni ei ole juuri kokemusta kynsilakan käytöstä, joten on hankala verrata tätä lakkaa muihin lakkoihin omien kokemusten kautta. Siksi pitääkin luottaa muiden mielipiteisiin, ja erittäin monet ystäväni ihmettelivät, miten pitkään tämä kynsilakka pysyi hyvänä.  Noin viikon jälkeen lakkaa oli rapistunut tuntuvasti kynsien kärjistä, mutta kynnet leikkaamalla sain vielä muutaman päivän lisäaikaa kynsilakan pitämiselle siten, että se näytti vielä hyvältä. Lakan poistaminen onnistui ongelmitta.

Arvosana: 9+

(kuva: Valmistaja)

 

Lue myös: "Huulipuna kesti pitkän työpäivän ja railakkaan bileillan" - testasimme uutuuspunat eri budjeteille

Kilpailut

Uusimmat