Kuva: Shutterstock

Tarvitsetko todella erillisen silmänympärysvoiteen? Asiantuntijan mukaan kyllä

05.04.2018 14:45 - Katariina Auvinen

Monet sipaisevat silmänympärysihon alueelle samaa voidetta, jota he käyttävät koko kasvoilleen.

Monet ihonhoidon asiantuntijat suosittelevat, että silmänympärysvoidetta olisi hyvä alkaa käyttämään 25-vuotiaana ja siitä eteenpäin. Kun illalla pesee väsyneenä meikkejä pois, olisi vain helpompi sipaista koko kasvojen alueelle samaa voidetta. 

Huffington Post -julkaisun haastatteleman ihonhoidon asiantuntijan, Rachel Nazarianin mukaan silmänympärysvoidetta kuitenkin tarvitaan. Iho silmien ympärillä on herkempää ja ohuempaa, jonka vuoksi siihen ei voi levittää ihan mitä tahansa voidetta. 

- Silmänympärysvoiteet voivat sisältää pitkälle samoja ainesosia, joita on myös käyttämässäsi kasvovoiteessa. Isoin ero on kuitenkin annoksissa. Silmänympärysvoiteessa näitä ainesosia on yleensä käytetty paljon pienempiä määriä, joiden vuoksi ne eivät aiheuta ärsytysoireita herkällä ihoalueella, Nazarian selventää. 

Kun mietit ostavasi silmänympärysvoiteen, asiantuntijan mukaan turvallisin vaihtoehto on allergiatestattu ja hajusteeton voide. Jotkut voiteet sisältävät myös kofeiinia, joka saa ihon näyttämään kiinteämmältä heti laiton jälkeen. 

- Silmänympärysvoiteen aloittamiseen ei ole olemassa mitään maagista ikärajaa. Nuoremmat voivat käyttää vain kosteuttavaa voidetta, joka pitää yllä herkän ihon kosteustasapainoa, Nazarian kertoo. 

Naisen mukaan silmänympärysvoiteita myydään ihoa vanhenemista estävillä mainoslauseilla. Nazarianin mukaan voiteet ovat tehokkaita, mutta nekään eivät pysty ihmeisiin. 

- Mitään ihmemuutoksia ne eivät tuo tullessaan. Ikääntymisen estämiseen tarkoitetut tuotteet voivat kiinteyttää hieman roikkuvaa ihoa sekä elävöittää tummia silmänalusia, mutta siinäpä se, nainen napauttaa. 

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat