Kuva: Shutterstock

Ihotautilääkäri tyrmää yleisen kikan - hammastahnaa ei saisi laittaa finneihin

08.06.2018 09:15 - Katariina Auvinen

Monet levittävät hammastahnaa finnin päälle päästäkseen siitä eroon nopeasti.

Ei tarvitse kovinkaan pitkään etsiä esimerkiksi internetin syövereistä vinkkejä finneistä eroon pääsemiseen, kun törmää hammastahnan suosittelijoihin. Monet vannovat hammastahnan nimeen siinä vaiheessa, kun pitää päästä nopeasti finnistä eroon. Hammastahnaa hierotaan finniin ennen nukkumaan menoa ja aamulla ikävän paukaman pitäisi olla pienentynyt tai jopa poissa. 

Ihotautilääkäri kuitenkin tyrmää tämän jo vuosikausia käytössä olleen niksin. Daily Mail -julkaisu haastatteli Douglas Altchekiä, joka kyllä myönsi hammastahnan kuivattavan finniä, mutta niin myös sen ympärysihoa.  

Kuiva iho ei ole ainut ongelma vaan hammastahna voi jopa edistää finnien syntymistä ja tuoda enemmän bakteereja kasvoillesi, joka ei todellakaan kuulosta mukavalta. 

Finnit syntyvät siinä vaiheessa, kun ihon luontainen tali tukkii kuolleiden ihosolujen kanssa talirauhasen suun.

- Jokainen toivoisi pääsevänsä eroon finneistä nopeasti, mutta hammastahnaan ei silti kannata turvautua, Alchek neuvoo. 

Monet hammastahnat sisältävät muiden kuivattavien ainesosien lisäksi myös mentholia, jonka tiedetään ärsyttävän ihoa. Hammastahnat voivat sisältää myös eteerisiä öljyjä, joka voi edistää muiden finnien syntymistä. 

- En ikinä suosittele minkäänlaisen öljyn laittamista iholle, koska se voi tukkia enemmän ihohuokosia. Tämän lisäksi voit saada suusi bakteereja ihollesi, jos olet koskenut hammasharjallasi tuubin päähän, ihotautilääkäri kertoo. 

Sen sijaan asiantuntija suosittelee sinnikkäiden finnien häätämiseksi voidetta, joka sisältää A-vitamiinia, koska sen on osoitettu vaikuttavan ihon hyvinvointiin. Sen lisäksi kasvoille voi kokeilla ostaa salisyylihappoa sisältäviä puhdistusaineita, joiden pitäisi auttaa finnien kuivumisessa. 

Lue myös: Miksi jotkut haluavat puristella puolisonsa finnejä? Ele kertoo rakkaudesta

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat