Kuva: Shutterstock

Tiedätkö mitä ainesosia kasvorasvasi tulisi sisältää? Katso ikävuosien mukaan tehty listaus

08.08.2018 15:15 - Emmi Moilanen

Aurinkosuojaa tulisi käyttää iäst riippumatta. Esimerkiksi kolmekymppisen ihonhoitotuotteiden tulisi sisältää myös retinolia.

Jotta huolellinen ihonhoito tuottaisi toivotun lopputuloksen, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, mitä omat puhdistustuotteet ja kosteusvoiteet sisältävät. Iän karttuessa myös ihon kunto muuttuu, ja esimerkiksi kaksikymppisen hipiä vaatii erilaiset tuotteet kuin yli neljäkymmentävuotiaan.

Pure Wow -sivusto listasi ikävuosien mukaan tärkeimmät ainesosat, jotka ihonhoitotuotteista tulisi löytyä.

Ikävuodet 0+

SPF, eli aurinkosuoja. Auringolta tulisi aina suojautua asianmukaisesti iästä huolimatta. Aurinkovoiteen käytöllä ehkäiset tehokkaasti ihon vaurioitumista ja vanhenemista.

Ikävuodet 20+

AHA, eli alfahydroksiinihapot. Nuoren aikuisen iho voi olla taipuvainen epäpuhtauksille ja aknen muodostumiselle. AHA-happojen avulla rauhoitat ja kirkastat ihoasi, sekä stimuloit kollageeneja pitämään hipiäsi kosteutettuna.

Ikävuodet 30+

Retinoli. Kolmekymppisen iho alkaa menettää kollageenia ja kimmoisuuttaan. Retinoli on A-vitamiinin muoto, joka edistää terveiden solujen uusiutumista, kirkastaa ihon epätasaista väriä ja hoitaa sekä ennaltaehkäisee juonteiden muodostumista.

Ikävuodet 40+

Antioksidantit. Pure Wow:n artikkelissa todetaan, että neljänkymmenen ikävuoden jälkeen solujen uusiutuminen on kaksi kertaa hitaampaa kuin parikymppisenä. Antioksidantit suojaavat ihoasi vaurioitumiselta, juonteilta ja pigmentaatiolta.

Kokeile tuotteitta, jotka sisältävät C- ja B-vitamiinia sekä resveratrolia. Myös mustikoiden, vadelmien ja viinirypäleiden lisääminen ruokavalioon takaavat antioksidanttien saannin.

Ikävuodet 50+

Öljyt. Viidenkymmenen ikävuoden jälkeen on erityisen tärkeää huolehtia ihon riittävästä kosteutuksesta. Tarkista, että käyttämäsi puhdistustuotteet sekä kosteusvoiteet ovat öljypohjaisia. Myös kookosöljy on loistava vaihtoehto yli viisikymppiselle kauneudenhoidossa.

Ikävuodet 60+

Keramidit. Keramidit ovat molekyylejä, jotka sitovat ihosoluja yhteen luoden suojaavan kerroksen hipiällesi. Tällöin iho pysyy tasaisempana ja kosteutettuna pidempään. On erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että ihonhoitotuotteet sisältävät keramideja, sillä iän myötä keho lakkaa erittämästä kyseisiä molekyylejä luonnostaan.

Lue myös: Vaihdoitko juuri ihonhoitotuotteesi? Tuote voi vaikuttaa vasta viikkojen kuluttua

Lue myös: Vältä kuorinta-aineita - dermatologi paljastaa miksi yleiset ihonhoitotavat ovatkin huonoksi

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat