Kuva: Shutterstock

Haluatko hiustesi oman luonnollisen hiusvärin takaisin? Asiantuntijan vinkeillä onnistut

26.01.2019 15:15 - Karoliina Kotala

Jos jatkuva hiusten ja tyvikasvun värjääminen tympäisee, yksi hyvä vaihtoehto on palata takaisin omaan luonnolliseen hiusten sävyyn.

Jokaisella meillä on hiuksissamme oma luonnollinen sävy, joka iän myötä useimmilla vaihtelee. Harva silti suosii hiuksissaan vain luonnollista sävyään ja päätyy jossain vaiheessa sävyttämään tai värjäämään hiuksensa. Jos värjääminen kuitenkin kyllästyttää, on yksi vaihtoehto ottaa tavoitteeksi oman alkuperäisen hiussävyn palauttaminen hiuksiin.

Hiusasiantuntija Taiju Koivula Hearts Salon -yrityksestä kuitenkin muistuttaa, että oman sävyn saaminen takaisin hiuksiin vaatii kärsivällisyyttä.

- Yksi keino on kasvattaa omaa tyveä ja värjätä pituudet ja latvat mahdollisimman lähelle asiakkaan omaa sävyä, niin ei tarvitse kärsiä vanhan värjätyn osan selvästä rajasta, Koivula kertoo.

Muutosprosessi ei kuitenkaan tapahdu hetkessä, sillä hiukset kasvavat keskimäärin noin 1,5 cm kuukaudessa, jolloin hiusten pituudesta riippuen muutos voi kestää lähes vuoden. Koivulan mukaan prosessi kannattaa myös toteuttaa ammattitaitoisella kampaajalla.

Suomalaisten oma hiussävy on useimmiten tuhkainen, joten niin sanottu maantien harmaa juuri on monelle tuttu. Jos meneillään onkin kasvatusprosessi, mutta juurikasvu häiritsee, markkinoilla on tarjolla värisprayta, joita juureen suihkuttamalla oma juurikasvu on helppo saada väliaikaisesti piiloon. Kyseiset värisprayt lähtevät pois tavallisella shampoopesulla.

Lue myös: Millainen hiusmalli ja jakaus kaventavat kasvoja? Hiusasiantuntija vastaa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat