Kuva: Shutterstock

Päivitä ihonhoitosi kevään tullen - 4 muutosta, jotka laittavat ihon kesäkuntoon

07.04.2019 07:45 - Karoliina Kotala

Uusi vuodenaika tuo mukanaan muutoksia myös ihonhoitoon, jos haaveissa on hyvinvoiva ja kaunis iho.

Ihon tarpeet muuttuvat vuoden mittaan ja ihonhoitorutiinejaan kannattaakin muuttaa niiden mukaan. Ihoasiantuntija Jo Ward paljastaa neljä muutosta, jotka valmistavat ihon kevääseen:

Kevennä

Ihon kosteutus on yksi isoimmista haasteista, joita iho kohtaa säiden lämmetessä. Iho ei tarvitse enää yhtä paksuja ja rasvaisia voiteita kuin talvella ja ne kannattaakin vaihtaa ihoa hoitaviin seerumeihin, joita voit käyttää kerroksittain ja jotka eivät yhtä helposti tuki ihoa. Muista myös hoitaa ihoasi juomalla runsaasti vettä.

Suojaa

Aurinkosuojaa kannattaa käyttää päivisin talvellakin, mutta kevään tullessa sen merkitys korostuu entisestään. Valitse ihonhoitotuotteita, joissa suojakerroin on 30-50 ja jotka ovat öljyttömiä.

Kuori

Talvella iho tarvitsee ennen kaikkea hoitavia ja kosteuttavia tuotteita, jotka suojaavat kylmiltä säiltä ja kuivalta sisäilmalta. Kevään korvilla on aika kuoria iholta pois vanhat kuonat, joten satsaa laadukkaaseen kuorintaan. Kuori iho kerran tai kaksi viikossa.

Muista silmät

Silmiä ympäröivä iho on ohuempaa kuin muu kasvojen iho ja kuivuu todella helposti talven viileinä kuukausina. Valitse nyt tuote, joka kosteuttaa, mutta myös taistelee pieniä juonteita vastaan elvyttäen silmänympärysihoa.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Ihotautilääkärit kertovat: 'Kasvoille käytettävät tuotteet, jotka ovat oikeasti rahan hukkaa'

Kilpailut

Uusimmat