Kuva: Shutterstock

Muodikkaan hiusdonitsin materiaalilla on väliä - ethän vahingoita hiuksiasi tietämättä?

25.04.2019 14:15 - Katariina Auvinen

Hiusdonitsit ovat olleet muotia jo muutaman vuoden ajan.

1990-luvulla hiusdonitsit olivat suurinta huutoa, mutta moni ei arvannut, että parjattu hiustarvike tulisi uudelleen muotiin. Niin kuitenkin kävi pari vuotta sitten ja nyt monien kauppojen hyllyillä notkuu mitä erilaisimpia hiusdonitseja. 

Marie Claire -julkaisun mukaan kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä materiaalia oma hiustarvike oikein on. Jotkut nimittäin voivat vahingoittaa hiuksia, mutta silkistä tehty hiusdonitsi on julkaisun mukaan ylivoimaisesti paras vaihtoehto kutreille. 

Silkki materiaalina on hellävaraisin hiuksille. (kuva: Shutterstock )

Silkkinen hiuspompula ei revi hiuksia vaan on niille hellävaraisempi. Ne kuitenkin ovat verrattain kalliimpia kuin muista materiaaleista valmistetut. Julkaisun mukaan silkkinen hiusdonitsi pitää myös hiuksesi sileänä eikä pörrötä niitä. 

Ihmiset ovat arvostelleet eri verkkokaupoista ostettavia silkkisia hiusdonitseja. 

"Tällaiset donitsit ovat ainoita, jotka eivät revi ohuita hiuksiani, mutta pitää kuitenkin ne napakasti paikoillaan. Toivottavasti näiden avulla hiukseni kasvaisivat pituutta." 

"Nämä ovat kalliimpia, mutta mielestäni jokaisen pennin arvoisia. Ne tuntuvat hellävaraiselta hiuksissani, eivätkä revi niitä." 

Silkki on ylipäätään hellävarainen materiaali myös iholle. Monet vannovat silkkisten tyynynpäällisten nimeen, koska liukas materiaali ehkäisee kasvojen venymistä ja näin ollen ryppyjä. 

Lue myös: 5 täsmävinkkiä takaa kiiltävät kutrit - katso, hoidatko hiuksiasi oikein

Lue myös: Demi Lovato esitteli täysin uuden hiustyylinsä - hitti vai huti?

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat