Kuva: Shutterstock

Haaveissa pitkät hiukset? 5 keinoa edistää hiusten kasvua

29.06.2019 07:15 - Karoliina Kotala

Moni nainen haaveilee pitkistä hiuksista ja oikeilla ohjeilla niiden kasvuun voikin vaikuttaa.

Joillakin naisilla pitkät, upeat hiukset tuntuvat kasvavan luonnostaan, mutta toivoa ei kannata heittää, vaikka et kuuluisi heihin. On olemassa muutama tehokas ohje, joita noudattamalla omaa hiustenkasvuaan voi edistää:

Vältä vaalennusta

Hiusten vaalentaminen vaurioittaa hiusta ja saa sen katkeilemaan ja näyttämään huonokuntoiselta. Mitä vähemmän kemiallisia käsittelyitä hiuksiin tehdään, sitä nopeammin ne kasvavat. Vältä myös kuumia rautoja ja kuivaajia, sillä ne vaurioittavat hiusta ja saavat ne katkeilemaan. Jos lämpöä on pakko käyttää hiuksiin, muista aina käyttää lämpösuojaa.

Harjaa hiukset ennen yötä

Ennen nukkumaanmenoa hiukset kannattaa harjata, sillä harjaus levittää hiuksen pituuksiin päänahan luonnollisia öljyjä, jotka suojaavat ja hoitavat hiusta yön aikana. Tapa myös lisää päänahan verenkiertoa ja edistää siten myös hiuspohjan hyvinvointia.

Syö oikein

Mitkään hiustuotteet eivät pelasta hiusta tai saa niitä kasvamaan nopeammin, jos ravinto ei ole oikeanlaista. Hiusta on ruokittava myös sisäisesti. Lisää ruokavalioosi proteiinipitoista ravintoa, kuten kalaa, papuja, pähkinöitä ja täysjyvätuotteita. Usein naisilla, jotka eivät saa ravinnosta tarpeeksi proteiinia, lähtee hiuksia enemmän. Vältä myös kaikenlaisia detox-kuureja, sillä ne yleensä vain vievät kehosta ravintoaineet, joka näkyy heti myös hiusten kunnossa.

Älä pese päivittäin

Hiukset kannattaa pestä shampoolla korkeintaan kaksi tai kolme kertaa viikossa. Silloin hiuspohjan luonnolliset öljyt hoitavat hiusta, korjaten ja kosteuttaen. Suihkussa älä myöskään uita hiuksia pitkään superkuumissa pesuissa, vaan ota tavaksi päättää suihku hiusten huuhteluun kylmällä vedellä. Se sulkee hiuksen pinnan ja tekee hiuksesta vahvemman. Vältä myös harjaamasta märkiä hiuksia.

Suosi silkkiä

Silkkinen tyynyliina on hellävaraisempi hiuksille ja ehkäisee takkuja ja hiuksen rikkoutumista. Mitä vähemmän hius rikkoutuu, sitä pidemmäksi se kasvaa.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Polkkatukka ihastuttaa yhä! Julkkisnaiset muokkaavat hiusmallia nyt trendikkäällä twistillä

Kilpailut

Uusimmat