Kuva: Shutterstock

Miten koostaa vaatekaappi, josta löytyy aina päälle pantavaa? 4 helppoa askelta

06.01.2021 17:15 - Henna Koste

Jos vaatteesi odottavat henkareissaan aina vain sitä sopivampaa hetkeä, on aika tehdä jotain.

Uuden vuoden kynnyksellä moni lupaa pistää elämänsä järjestykseen. Liian armoton ei itseään kohtaan ole koskaan syytä olla, mutta alkuun voi päästä keskittymällä vaatekaapin järjestelyyn. "Minulla ei ole mitään päälle pantavaa" -mantra harvoin pitää paikkansa. Toimivasta ja karsitusta vaatekaapista löytyy helpommin mieluisia asuja vuoden jokaiselle päivälle. Kuinka pääset alkuun?

Aloita tyhjentämällä koko kaappi

Nyt kysytään rehellisyyttä: kuinka monta kertaa olet pitänyt mekkoa, joka oli "pakko" saada? Odottaako se vuodesta toiseen henkarissa sitä parempaa hetkeä? Ehkä on aika hyväksyä, että osa vaatteistasi saa paremman kodin jonkun toisen luota. Kun tyhjennät kaikki hyllyt, laatikot ja rekit, saat käsityksen, kuinka paljon sinulla on vaatteita. Saatat myös löytää piiloon jääneitä helmiä, ja toisaalta poistaa niitä turhaan hyllytilaa vieviä vaatekappaleita.

Lajittele

Lajittele seuraavaksi vaatteet, jotka jäävät käyttöösi. Voit myös tehdä pinot vaatteille, jotka aiot lahjoittaa pois ja joissa on potentiaalia esimerkiksi DIY-projektiksi. Voit myös laittaa yhteen kasaan vaatteet, jotka kaipaavat korjausta tai muokkausta - ja vie ne myös viimein korjattavaksi.

Helppo kysymys

Millä perusteella laitat vaatteet jatkoon tai kiertoon? Pohdi tarkkaan ovatko ne edelleen tyyliäsi ja onko niillä todella käyttöä. Onko vaate suosikkisi tai muutoin välttämätön? Jos ei, harkitse sen kierrättämistä. Jos päätöksen tuntuvat hankalilta, jatka parempana ajankohtana. Älä koe painetta tehdä nopeita päätöksiä tässäkään asiassa.

Uusi vaate kaappiin, toinen kiertoon

Myös toimivan vaatekaapin ylläpito vaatii työtä. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta helppo sääntö auttaa: kun hankit yhden uuden vaatteen, laita yksi vaate kiertoon. Tällöin et tee heräteostoksia ja vaatteiden määrä pysyy kohtuullisena.

Lue myös: Kuusi vuoden 2020 megatrendiä, jotka ovat ajankohtaisia myös keväällä

Lue myös: Kevään trendikkäin farkkulook syntyy hetkessä - ota mallia Emily Ratajkowskilta

Lähde: InStyle

Kilpailut

Uusimmat