Kuva: Shutterstock

Toistaiseksi harvinainen kynsilakkatrendi hurmaa tänä syksynä - syntyy helposti myös kotona

27.08.2021 09:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Vaihtoehdot tyylin variointiin ovat loputtomat.

Tänä syksynä kiiltelevät ja hehkuvat kynnet vaihtuvat katseita keräävään mattaan. Kynsitaiteilija Marian Newman kertoo Metro-lehdelle, että säihkyvät pinnat ja värit sopivat kesään, mutta syksyn tullen matta on kynsilakkatrendien uusi tuulahdus ja mukavan yllättävä valinta kaikkien kiiltävien lakkojen rinnalle.

Mattalakkaus voi näyttää monimutkaiselta, mutta todellisuus on hyvin yksinkertainen ja mattapinta syntyy näppärästi kotonakin. Monet kosmetiikkamerkit myyvät erikseen päällyslakkaa, joka tekee lopputuloksesta mattapintaisen. Näin ollen voit lakata millä tahansa värillä tai lakalla ja viimeistellä tyylin vain sipaisemalla lopuksi kerroksen mattapäällyslakkaa. 

Mattapintaiset kynnet voi siis tuunata mistä tahansa lakkauksista, mutta Newman vinkkaa, että erityisen hyvältä matta näyttää tummien sävyjen kanssa. 

- Matta voi näyttää hyvältä kaikissa väreissä, mutta erityisesti tummissa ja rikkaissa, Newman ohjeistaa. 

Esimerkin syvän viininpunaisista mattakynsistä voit katsoa alta tai täältä.

Newman rohkaisee myös leikittelemään erilaisilla tyyleillä ja kokeilemaan, kuinka matta sopii vaikka ranskalaisen manikyyrin kaveriksi. Kyseistä tyyliä voi varioida niinkin, että lakkaa matalla esimerkiksi vain kynsien päät ja pitää muun osan kiiltävänä. 

Voit katsoa kuvan mattalakalla tehdystä ranskalaisesta manikyyristä alta tai täältä.

Newman harmittelee, että mattalakkaus saattaa kuitenkin alkaa näyttää kulahtaneemmalta nopeammin kuin kiiltävä. Yksi syy on se, että käsiin kertyvä rasvaisuus saa lakan ennen pitkää kiiltämään. Newman kuitenkin vinkkaa, että kiiltoa voi yrittää pitää poissa esimerkiksi pyyhkimällä kynsiä alkoholipohjaisella käsidesillä.

Lue myös: Loihdi lyhyistä kynsistä takuuvarmat katseenvangitsijat - 4 ihanaa manikyyri-ideaa

Lue myös: Uusi trendimanikyyri piilottaa kynsiin yllättävän jujun - yksityiskohta kuin ikonisissa korkokengissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat