Kuva: Shutterstock

Yksi juoma saa asiantuntijoiden mukaan ihon hehkumaan ja voimaan hyvin - helppo kokeilla kotona

19.02.2022 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Ainesosat voivat auttaa pitämään ihon ravittuna ja kosteutettuna.

Varsinaisten ihonhoitotuotteiden lisäksi asiantuntijat uskovat vihreän teen pitävän ihon kosteana, ravittuna ja hyvinvoivana. 

Dermatologit Erum N. Ilyas ja Anna Chacon kertovat Shefinds-sivustolla, että vihreän teen sisältämät antioksidantit ehkäisevät muun muassa tulehdusten syntymistä iholle. Vihreä tee sisältää myöskin kofeiinia, joten sitä voi harkita esimerkiksi aamukahvin korvaajaksi.

- Vihreän teen lisääminen aamurutiineihisi on hyvä tapa aloittaa ihosi päivä ja helpottaa sen luontaista korjaantumisprosessia, Ilyas kuvailee.

Ilyas lisää, että ei ole yhdentekevää, mitä teetä litkii, sillä vihreän teen vaikutukset ihoon on todettu merkittävämmiksi kuin esimerkiksi mustan teen.

Ilyas jatkaa, että vihreä tee voi auttaa myös ihon sävyä pysymään tasaisempana ja jopa lieventämään esimerkiksi auringon tekemiä vaurioita ihossa.

Vihreän teen voi toki nauttia suun kautta, mutta ei myöskään pidä aliarvioida sen vaikutuksia ulkoisesti käytettynä. Esimerkiksi monet kosteusvoiteet sisältävät vihreän teen ainesosia, joten sillä on ihon kannalta ravitseva vaikutus myös pintapuolisesti käytettynä. 

Lue myös: MTV: Tutuissa kosmetiikkatuotteissa piilevät kemikaalit kielletään - voivat heikentää hedelmällisyyttä

Lue myös: Saako hiukset pestä joka päivä? Vastaus on tiukka

Lue myös: Vastaus ikuisuuskysymykseen - jos sheivaa usein, kasvaako karva takaisin nopeammin tai paksumpana?

Lähde: Shefinds

Kilpailut

Uusimmat