Kuva: Shutterstock

Saako hiukset pestä joka päivä? Vastaus on tiukka

16.02.2022 19:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Pesuntarpeen takana on usein helposti syntyvä kierre.

Voit kuunnella jutun myös audiomuodossa.

Hiusten rasvoittuminen on hyvin yksilöllistä, toinen kokee tukan likaantuvan vuorokaudessa jo pesukuntoon, toinen voi huoletta jättää shampoopesun vain viikottaiseksi. Suuri merkitys on kuitenkin myös tottumuksella. Jos olet totuttanut kuontalosi päivittäiseen shampoopesuun, se myös kaipaa sitä. Hiuksia ei kuitenkaan välttämättä olisi kannattavaa pestä shampoolla ihan joka päivä.

Hiuspohjan omat öljyt ovat hiusten hyvinvoinnin kannalta välttämättömiä. Ne pitävät hiuksesi kosteutettuina, sileinä ja hyväkuntoisina. Shampoopesu vie kerralla mennessään myös kaikki nämä hyvät öljyt. 

Kierre ottaa nopeasti lisää tulta alleen, sillä kun hiuspohjan luonnolliset öljyt pestään pois, käynnistyy päänahassa ikään kuin hälytysjärjestelmä, joka luulee, että hiukset ovat kuivumassa kasaan. Tällöin hiuspohja alkaa paikata tilannetta erittämällä nopeammin uusia öljyjä, jolloin pesijä puolestaan luonnollisesti tarttuu nopeammin uudelleen shampoopulloon ja näin kierre on valmis.

Hiusten tottuminen harvennettuihin pesuväleihin voi viedä jopa viikkoja, riippuen kuinka harvaan pesukertoja karsit. Kannattaa kuitenkin muistaa, että varsinkin hikoilun jälkeen hiukset on syytä pestä ainakin lämpimällä vedellä, ettei hiki jää muhimaan ihohuokosiin. Shampoopesujen väliin kannattaisi kuitenkin jättää vähintään yksi välipäivä.

Lue myös: MTV: Tutuissa kosmetiikkatuotteissa piilevät kemikaalit kielletään - voivat heikentää hedelmällisyyttä

Lue myös: Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

Lähde: Shefinds

Kilpailut

Uusimmat