Kuva: Shutterstock

MTV: Suihkautatko hajuvettä kaulalle? Asiantuntija kertoo, ettei ehkä kannattaisi

13.10.2022 23:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Hajuvesiarvostelija kertoo, mihin hajuvettä kannattaa suihkauttaa.

Hyvä hajuvesi saa jokaisen meistä tuoksumaan valloittavalta, mutta hajuvettä suihkauttaessa kannattaa ottaa muutama seikka huomioon, kirjoittaa MTV. Klassiset paikat hajuvedelle ovat kaula ja korvantaustat, mutta näin ei kuitenkaan kannattaisi välttämättä toimia, mikäli haluaa, että miellyttävä tuoksu säilyy iholla mahdollisimman pitkään. Australialainen hajuvesiarvostelija Marcelo Oillataguerre kertoo yleisradioyhtiö ABC:lle, miksi hajuvettä ei kannata hänen mukaansa pirskottaa juuri näille klassisille paikoille, vaan koittaa hieman eri kohtia kehossa. 

Oillataguerren mukaan otsasta niskaan kulkeva alue on niin sanotusti "kiellettyä vyöhykettä", sillä hänen mukaansa aivot ylistimuloituvat, mikäli tuoksu tulee liian lähelle nenää, ja muutaman tunnin kuluttua hajuvettä ei enää haista. Oillataguerre suositteleekin hajuveden suihkuttamista hieman yllättäväänkin paikkaan - nimittäin vatsalle. Vatsalle suihkutettu hajuvesi tarjoaa pidemmän tuoksuelämyksen, koska elimistön tuottama lämpö reagoi hajuveden sisältämien öljyjen kanssa ja aktivoi näin tuoksun työntäen sitä ylemmäs kohti nenää. Jos vatsa tuntuu kuitenkin liian oudolta paikalta, voi tuoksua suihkauttaa myös ranteisiin tai kyynärtaipeisiin. 

Hajuvettä ei kannata myöskään hangata. (kuva: Shutterstock)

Tuoksun keston maksimoimiseksi kannattaa hajuvettä suihkauttaa kostealle iholle. Esimerkiksi suihkun jälkeen on oikein otollinen hetki hajuvedelle, ja myös vartalovoiteen käyttö kannattaa. Ihovoiteen öljyt luovat otollisen ympäristön hajuveden molekyylien kiinnittymiselle.  

Kannattaa myös muistaa, ettei hajuveden laiton jälkeen kannata alkaa hieromaan ihoa, vaan tuoksun tulee antaa kuivua rauhassa. Liika hankaus voi vaikuttaa tuoksun luonteeseen ja vähentää sen kestoa. 

Lue myös: Syysmuodista tuttu väri on trendikäs myös ensi keväänä - 6 versiota trendiväristä

Lue myös: Sadepäivän pelastajat - listasimme kuusi ihanaa sadetakkia

Lue myös: Bella Hadid sai ylleen suihkutettavan iltapuvun - 'Tämä tulee jäämään historiankirjoihin'

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat