Kuva: Shutterstock

"Pelastaa jopa atooppisen talvi-ihon" - käsivoidetestissä kaksi tuotetta nousi ylitse muiden

21.12.2023 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Testasimme kahdeksan erilaista käsivoidetta ja löysimme useita hyviä vaihtoehtoja talven kuivattaman ihon hoitoon.

Etenkin talviaika koettelee ihoa. Pakkanen, kuiva sisäilma ja lämpötilan vaihtelut saavat herkästi ihon kuivumaan.

Apteekkien ja markettien hyllyiltä löytyy moneen tarpeeseen soveltuvia käsivoiteita eri hintaluokista. Testasimme niistä kahdeksan. Tuotteisiin ja niiden arvioihin pääset tutustumaan alta.

Avène Cold Cream, 8,10€

(kuva: Avene)

Avénen käsivoide on tehokas hoitovoide kuiville, halkeileville ja ihoärsytykseen taipuvaisille käsille. Tuote sisältää sukralfaattia, joka jättää iholle haavaumia hoitavan suojakalvon. Tuotteen koostumus on suhteellisen kevyt ja tuote tuntuu imeytyvän ihoon nopeasti. Mainittu kalvo kuitenkin tuntuu ihon pinnalla. Tämä saattaa olla joidenkin mielestä epämiellyttävää, mutta pakkasesta ärtyvälle atooppiselle iholla voide sen sijaan tuntuu miellyttävältä. Voiteessa on mieto tuoksu, mutta täysin tuoksuttomasta voiteesta ei voida puhua. 

Voide sopii varmasti parhaiten kuivalle ja atooppiselle iholle, ja heille ihan arkikäyttöönkin. Jos iho sen sijaan ei ole rutikuiva, saattaa voide olla hyvä vaihtoehto yökäyttöön. 

Arvosana: 4/5

ACO Hand Cream Rich, 6,50€

(kuva: ACO)

Acon täyteläinen käsivoide lupaa tehokasta kosteutusta, jonka pitäisi olla oivallinen kuivalle iholle. Käsivoide sisältää rapsiöljyyn pohjautuvaa canola-öljyä, joka ylläpitää ihon omaa suojaa ja vastustuskykyä välttämättömien rasvahappojen avulla. Glyseriini puolestaan sitoo iholle tehokkaasti kosteutta.

Voiteessa on suhteellisen paksu koostumus. Tuote levittyy hyvin, mutta imeytymisessä menee tovi. Voide myös jättää hieman kalvomaisen tunteen käsiin. Tuotteessa on kevyt, lähes mitäänsanomaton tuoksu, joka saattaa kuitenkin olla tuoksuyliherkille liikaa. 

Voide pehmentää kyllä käsiä, mutta ei ole erityisen mieleenpainuva. Toisin sanoen melko perustuote. 

Arvosana: 3/5

Rituals, The Ritual of Mehr Recovery Hand Balm, 11, 90€

(kuva: Rituals)

The Ritual Of Mehr Recovery Hand Balm -käsivoiteen uusi ja paranneltu koostumus sisältää tehokkaita, mikrobiomille ystävällisiä vaikuttavia ainesosia, joka auttaa vahvistamaan ihon luonnollista suojakerrosta ja ylläpitää sen terveyttä. 

Tuubin ulkonäkö yhdistettynä rasvan tymäkkään tuoksuun, luovat viehättävä ja ylellisen vaikutelman. Tuoksu on miellyttävä, mutta voimakas, eikä lähde edes käsiä pestessä pois, joten tuoksuherkille tämä voide ei ole sopiva. Rasva imeytyy vikkelään ja tuntuu pehmentävän käsiä.

Arvosana: 4/5

Origins, Plantfusion Softening Hand & Body Lotion, 13€

(kuva: Origins)

Originsin Plantfusion on hyvin levittyvä ja nopeasti imeytyvä voide, jota voi käyttää käsien lisäksi muuallekin vartaloon. Tuotteessa on erittäin voimakas tuoksu, joka jää iholle pitkäksi aikaa. Tuoksuherkän valinta tämä voide ei siis ole. 

Koostumus on miellyttävä, ei lainkaan liian rasvainen. Mikäli kädet siis kaipaavat talvella suurempaa kosteutusta, tämä ei välttämättä ole paras valinta. Tuote imeytyy hyvin, eikä jätä käsiä tahmaisiksi. Sopii siis hyvin käytettäväksi esimerkiksi päiväaikaan. Ihon pinnalle tuntuu kuitenkin jäävän pieni ”kalvo”, mikä varmasti auttaa tuotetta pitämään kosteuden iholla paremmin.

Oiva voide arkeen ja päiväkäyttöön.

Arvosana: 3/5

Eucerin UreaReapair PLUS 5% Urea Hand Cream, 11,80€

(kuva: Eucerin)

Eucerinin 5% Urea Hand Cream on tarkoitettu kuiville ja karheille käsille. Se lupaa antaa jopa 48 tunnin suojan kuivuutta vastaan. Voide sisältää ureaa ja keramidia, jotka sitovat kosteutta ja korjaavat iho luonnollista suojakerrosta.

Tuoksuton voide tuntuu suhteellisen tuhdilta, mutta levittyy kuitenkin hyvin jättäen iholle tuntuvan "kalvon". Tuote toimii ehkä parhaiten yövoiteena, jolloin se pääsee kosteuttamaan ihoa todella tehokkaasti. 

Atooppisesta käsi-ihottumasta kärsivä testaaja sai voiteen yöllisellä käytöllä rikkinäiset kätensä jo muutamassa päivässä parempaan kuntoon. Tätä tuotetta voi siis suositella ainakin heille, joille talvi tuottaa käsiin kuivuutta tai ihottumaa. 

Arvosana: 5/5

Kilpailut

Uusimmat