Kuva: Shutterstock

3 virhettä, joita kannattaa välttää hajuvettä käyttäessä

02.03.2024 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Hajuvettä ei kannata suihkia miten sattuu.

Hajuvesi saa tuoksumaan ihanalta, mutta sorrumme usein muutamiin yleisiin virheisiin, jotka voivat vaikuttaa sekä itse tuoksuun että sen kestoon. Hajuvettä suihkauttaessa kannattaa siis ottaa muutama asia huomioon, jotta valloittava tuoksu pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

1. Älä hiero

Hajuvettä suihkautetaan usein ranteeseen, jonka jälkeen ranteita hierotaan yhteen ja pahimmillaan sen jälkeen vielä kaulaankin. Näin ei kuitenkaan kannata toimia, sillä hierominen voi muuttaa hajuveden tuoksua ja vähentää sen kestoa. Älä siis hiero, vaan suihkauta hajuvettä iholle ja anna sen kuivua rauhassa. 

Hajuvesi antaa parhaimmillaan ihanan ja ylellisen tuoksun. (kuva: Shutterstock)

2. Varo vaatteita

Hajuvettä voi periaatteessa suihkauttaa ihon lisäksi myös vaatteeseen, mutta sen kanssa tulee olla varovainen, sillä tuote voi värjätä vaatteen ja aiheuttaa tahroja. Tuoksu ei myöskään kestä yhtä kauan vaatteessa kuin iholla. Jos siis haluaa tuoksun pääsevän kunnolla oikeuksiinsa, kannattaa sitä suihkauttaa iholle vaatteen sijasta.

3. Säilytä oikein

Hajuvesi kannattaa säilyttää suojassa lämpötilan vaihteluilta, kosteudelta ja auringonvalolta. Väärät säilytysolosuhteet voivat vaikuttaa tuotteen tuoksuun sekä väriin.  

Muista myös nämä:

Hajuvettä kannattaa suihkauttaa kehon pulssikohtiin, kuten esimerkiksi ranteisiin, kaulaan, nilkkoihin tai kyynär- ja polvitaipeisiin. Iho kannattaa myös kosteuttaa ennen suihkautusta, sillä hajuvesi kestää pidempään kosteutetulla kuin kuivalla iholla.

Lue myös: Muotiväki ihastui väriin, jota moni pitää haastavana

Lue myös: Vuodelta 2006 tuttu hiusmalli on jälleen trendikäs - sopii sekä lyhyille että pitkille hiuksille

Lue myös: Blake Lively ei valinnut ylleen perinteistä eläinkuosia vaan yllätti erikoisemmalla versiolla

Lähde: Vogue

Kilpailut

Uusimmat