Kuva: AOP

Uusi tapa käyttää vöitä villitsee muotiväkeä - sopisiko omaan tyyliisi?

10.03.2024 10:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Tuplavyöt ovat alkaneet trendaamaan vauhdikkaasti. Muun muassa New Yorkin muotiviikoilla nähtiin monia upeita asuja, joihin oli yhdistetty tuplavöitä. Tätä muotitrendiä on kuitenkin nähty jo ennen muotiviikkojakin.

New Yorkin muotiviikoilla erottui tänä vuonna selvästi uudenlainen tapa käyttää vöitä. Trendissä on ideana se, että asuun yhdistetään yhden sijaan kaksi tai useampia vöitä. New Yorkin muotiviikoilla nähtiinkin toinen toistaan upeampia asukokonaisuuksia, joihin oli yhdistetty useita vöitä. 

Muotiviikoilla nähtiin tuplavöitä esitteleviä luomuksia monilta eri muotisuunnittelijoilta kuten Michael Korsilta, Peter Dolta, Dilara Findikoglunilta, Helmut Langilta sekä Junya Watanabelta.

Michael Kors on ollut tähän mennessä korkeimman profiilin suunnittelija, joka on lähettänyt malleja näytöslavalle housuissa tai hameissa kahdella vyöllä kiinnitettynä. Myös muotisuunnitelija Peter Do on kiertänyt mallin vyötärön kahdesti vyöllä luoden illuusion kahdesta ristikkäisestä vyöstä.

Voguessa puolestaan kerrotaan, että jos jokin trendaa New Yorkin muotiviikoilla, voidaan jo ajatella, että tästä on luultavasti tulossa eräänlainen muotitrendi.

Dilara Findikoglun mallistoa keväällä 2024 New Yorkin muotiviikoilla. (kuva: AOP)

Helmut Langin mallistoa New Yorkin muotiviikoilla. (kuva: AOP)

Junya Watanaben suunnittelema upea asukokonaisuus New Yorkin muotiviikoilla. (kuva: AOP)

Edelläkävijät ovat jo ottaneet trendin haltuun

Trendiä on kuitenkin nähty muuallakin kuin ainoastaan New Yorkin muotiviikoilla. Muotisuunnittelija Daniel Roseberry otti osaa trendiin jo Schiaparelli 2024 -mallistollaan, jonka yhteen asukokonaisuuteen sisältyivät useista vöistä tehdyt korsetti ja takki. New Yorkin muotiviikot vain kiihdyttivätkin trendiä entisestään.

Jo ennen Schiaparellia trendiin tarttui vuonna 2023 Los Angelesissa perustettu brändi Mimchik. Suositun brändin vaatteisiin luottavat monet tunnetut henkilöt ja seuratut pukeutujat kuten Emily Ratajkowski, Renee RappSZA ja Addison Rae. Mimchik erottuu kuitenkin muista siten, että erottelee asuissa vyöt toisistaan. Toinen vöistä voi olla esimerkiksi vyötäröllä ja toinen taas lantion ympärillä. 

Myös monet julkisuuden henkilöt ovat innostuneet kyseisestä trendistä. Esimerkiksi ruotsalainen malli Elsa Hosk käytti tuplavöitä jo Fashion Awardseissa vuonna 2022. Miu Miun suunnitelemassa asussa toinen vyö oli hänen hameessansa, kun toinen taas somisti hänen yläosaansa.

Elsa Hosk Fashion Awardseissa vuonna 2022. (kuva: AOP)

Uusi trendi onkin selvästi ottanut tuulta alleen, ehkä haluaisitkin kokeilla sitä itse?

Lue myös: Laukku, joka on 99% ilmaa ja 1% lasia - katso hätkähdyttävät kuvat Pariisin muotiviikoilta

Lue myös: Oletko huomannut? Mekkomalli, jonka suosio on jälleen nousussa

Lue myös: Hame housujen päälle? Asu, joka saa sinutkin harkitsemaan parjatun trendin testaamista

Lähde: Vogue

Kilpailut

Uusimmat