Kuva: AOP

Laukku, joka on 99% ilmaa ja 1% lasia - katso hätkähdyttävät kuvat Pariisin muotiviikoilta

07.03.2024 08:15 - Jasmin Mikkilä / jasmin.mikkila@bauermedia.fi

Ranskalainen muotitalo Coperni sai varmasti monet päät kääntymään maanantaina Pariisin muotiviikoilla esitellessään laukun, joka on tehty pääasiassa vain ilmasta. Laukku tehtiin yhteistyössä NASA:n kanssa.

Tällä viikolla päättyneillä Pariisin muotiviikoilla nähtiin hämmästyttävä laukku, joka koostuu 99% ilmasta ja 1% lasista. Laukku painaa New York Postin mukaan vain 33 grammaa eli se on painoltaan verrattavissa esimerkiksi hehkulamppuun. 

Muotitalo Coperni kertoo pilven kaltaisen laukun olevan kaikkien aikojen suurin esine, joka on valmistettu avaruusteknologian nanomateriaali silika-aerogeelistä (eng. silica-aerogel). Se on maailman kevyin kiinteä aine, jota myös NASA käyttää avaruuspölyn vangitsemiseen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sebastien Mayer, toinen Copernin perustajista ja luova johtaja kertookin laukun olevan mielestään tieteellinen, mutta runollinen.

- Taianomainen kuin pilvi, kuvailee puolestaan toimitusjohtaja ja toinen perustaja Arnaud Vaillant.

George Gould, Aspen Aerogels yrityksen tutkimus- ja kehitysjohtaja kommentoi NASA:lle vuonna 2010 silika-aerogeelin tuntuvan siltä, kuin se olisi toisesta maailmasta.

- Kun pidät silika-aerogeeli palaa kädessäsi, se tuntuu, kuin se olisi toisesta maailmasta. Jos pudotat sen, se kuulostaa samalta kuin kristallilasi kolahtaisi pöytään, kommentoi Gould.

Materiaalia käytettiin myös NASA:n vuoden 1999 Stardust-operaatiossa, jolloin saatiin ensimmäisiä näytteitä komeetoista maanpinnalle. Copernissa myös huomattiin, että laukun materiaali kestää 1200 asteen äärimmäistä lämpöä sekä jopa 4000 kertaa oman painonsa. 

Fanit ovat kyseenalaistaneet sitä, että mahtuuko kyseiseen laukkuun mitään. Muotitalo Coperni on antanut kysymykseen yksiselitteisen vastauksen.

- Laukkuun mahtuu iPhone, muotitalo kommentoi.

Copernin laukku Pariisin muotiviikoilla. (kuva: AOP)

Jo vuonna 2022 Copernista tuli viraali-hitti, kun muotitalo järjesti spektaakkelin, jossa Bella Hadid esiintyi näytöslavalla yläosattomissa, minkä jälkeen mallin päälle suihkutettiin valkoista kangasta. Puvusta aikaisemmin kirjoittamamme jutun kuvineen voit lukea täältä.

Lue myös: Bella Hadid sai ylleen suihkutettavan iltapuvun - 'Tämä tulee jäämään historiankirjoihin'

Lue myös: Pariisin muotiviikoilla nähtiin erilainen tapa käyttää rintaliivejä pukeutumisessa - hitti vai huti?

Lue myös: Hääpuku, jonka kirjailu saa hieraisemaan silmiä - valmistettu yllättävästä materiaalista

Lähde: New York Post

Kilpailut

Uusimmat