Kauneudenhoidon ikuisuuskysymykset, joihin olet aina halunnut vastauksen

19.07.2015 12:15 - Tiina Svensk

Tietyt kauneuteen ja kosmetiikkatuotteisiin liittyvät asiat tuntuvat askaruttavan naisia vuodesta toiseen.

Vinkit ja säännöt kauneudenhoitorutiineista ja kosmetiikkatuotteiden käytöstä kertyvät yleensä vuosien varrelta vanhemmilta sisaruksilta, äideiltä ja muotilehtien sivuilta. Myös erilaiset blogit pursuavat tietoa uusimmista tuotteista ja puhdistuskeinoista, mutta silti tietyt kysymykset tuntuvat jäävän ilman vastauksia.

Löytyykö sinua pitkään mietittäneeseen kysymykseen vastaus seuraavasta listasta?

1. "Minulla ei ole kauneudenhoitorutiinia. Miten aloitan itselleni sopivat rutiinit?"

Kauneudenhoitorutiinien löytäminen voi olla vaikeaa, varsinkin kun ei tiedä, mistä aloittaa. Etsi aluksi itsellesi oikea tuotemerkki ja hanki kasvojenpuhdistusaine, kasvovesi ja kosteusvoide.

Kasvot täytyy puhdistaa liasta, bakteereista ja öljystä aamuisin ja iltaisin. Kosteusvoide pitää kasvosi ihon hehkuvana, kiinteänä ja terveen näköisenä. Etsi itsellesi sopiva tuotesarja vaikkapa kosmetologin tai ihotautilääkärin neuvoja kuunnellen.

2. "Missä järjestyksessä tuotteita kannattaa käyttää?"

Opettele itsellesi uusi muistisääntö: levitä tuotteet paksuusjärjestyksessä. Puhdista kasvosi miedolla puhdistusaineella ja jos käytät kasvovettä, käy kasvosi läpi sillä. Levitä sen jälkeen öljy. Käytä kosteusvoidetta tai aurinkorasvaa aina viimeisenä. Et käytä välttämättä näitä kaikkia tuotteita kerralla, mutta pidä levitysjärjestys samana aina.

Meikatessa levitä ensin pohjustusvoide. Korjaa viimeiset virheet valokynällä, puuteroi hipiäsi ja sipaise lopuksi poskipunaa tai aurinkopuuteria tuomaan kasvoille hehkua.

3. "Milloin minun täytyisi mennä ihotautilääkärille?"

Ihotautilääkärillä on hyvä vierailla aina, jos ihoosi ilmestyy jotain poikkeavaa, kuten luomia. Samoin, jos ihosi kunto muuttuu lyhyessä ajassa radikaalisti, kannattaa varata aika vastaanotolle. Ihotautilääkäri osaa opastaa oikeanlaisessa hoidossa ja kartoittaa syitä, miksi ihosi reagoi.

4. "Kuinka usein minun tulee pestä kasvoni päivän aikana?"

Pese kasvosi kahdesti päivässä, mutta jos ihosi on todella öljyinen, voit kokeilla seuraavia rutiineja: pese ihosi ainoastaan iltaisin ja puhdista ihosi aamuisin vain kasvovedellä.

Kasvot on hyvä pestä joka ilta, sillä ne ovat keränneet päivän aikana likaa ja bakteereja ihohuokosiin.

5. "Saako finnejä puristella?"

Ei. Finnien puristaminen vain ärsyttää tulehtunutta ja valmiiksi herkkää ihoa. Lisäksi saatat aiheuttaa arpeutumia kasvojen herkkään ihoon, joka vain kerää lisää epäpuhtauksia ja edesauttaa uusien finnien muodostumista.

6. "Miten akne paranee?"

Oletko kokeillut kaikki mahdolliset lääkkeet ja kuurit, eikä aknesi parane? Ehkä sinun on syytä testata esimerkiksi pH-arvoa tasapainottavia ihonhoitotuotteita, sillä antibiootteja ei kannata tankata kehoon liikaa.

Jos aknesi on päässyt pahaksi ja se vaikeuttaa elämääsi, muista käydä keskustelemassa erilaisista hoitovaihtoehdoista myös ihotautilääkärin pakeilla.

7. "Mikä aknea aiheuttaa?"

Aknelle ei ole yhtä yksittäistä aiheuttajaa, mutta tilannetta huonontavat monet tekijät: hormonitoiminnan häiriöt, stressi, unettomuus, epäterveellinen ruokavalio ja huonot elämäntavat.

8. "Mitä kaikkea aurinkorasvasta pitäisi tietää?"

Huolehdi tarpeeksi korkeista suojakertoimista, eli suojaudu vähintään 30 suojakertoimella. Jos kasvojesi iho on herkkä, voit kokeilla geelimäistä aurinkovoidetta, joka ei tuki ihohuokosia yhtä herkästi kuin voidemainen aurinkorasva.

Huolehdi, että levität aurinkorasvaa aivan kaikkialle: silmäluomillesi, poskipäillesi, olkapäillesi ja polvitaipeisiisi. Lisää rasvaa tai geeliä päivän aikana ihollesi. Näin takaat itsellesi parhaimman suojan.

9. "Ihoni paloi. Kasvaako ihosyöpäriskini?"

Yksi palamiskerta ei tuomitse sinua ihosyöpään, mutta se muuttaa ihosolujesi rakennetta ja luo mutaatioita, jotka lisäävät riskiä sairastua syöpään. Sen vuoksi ihon kunnollinen suojaaminen on ehdottoman tärkeää.

10. "Kuinka saan tasaisen sävyn ihooni?"

Käytä säännöllisesti aurinkorasvaa etenkin kesäisin. Sen lisäksi muista panostaa hyvään kuorinta-aineeseen ja pidä huolta siitä, että kuorit ihosi säännöllisin väliajoin. Käytä tuotteita, jotka sisältävät paljon antioksidantteja, kuten c-vitamiinia ja retinolia.

Lue myös: Kanelia ja kaurahiutaleita - hyödynnä ruokakaappisi sisältö kauneudenhoitoon

Lähde: Cosmopolitan 

Kilpailut

Uusimmat