Letti on syksyn trendikkäin kampaus: Osaatko sinä loihtia vaikkapa hollantilaisen palmikon?

29.07.2015 15:45 - Reetta Haverinen

Tumpelokin onnistuu letittämisessä, kunhan treenaa sorminäppäryyttä. Harjoittelun voi aloittaa vaikkapa hollantilaisesta tai ranskalaisesta palmikosta.

Lettikampauksia suosivat tällä hetkellä niin monet tähdet punaisella matolla kuin myös me tavalliset tallaajat. Lettikampaus onkin mainio tapa palmikoidan tukka pois tieltä upeaan tyyliin, joka palvelee niin arjessa kuin juhlassakin. Mistä sitten aloittelevan letittäjän tulisi lähteä liikkeelle?

Isin ja tyttöjen lettikirja kirjoittaja Matti Airola kannustaa tarttumaan lettihaasteeseen, ja miehen tarina kannustaakin myös niitä, joilla sormet tuntuvat menemään solmuun jo poninhäntää tehdessä.

Harjoittelu tekee mestarin

Airola kannustaa kaikkia harjoittelemaan palmikointia, sillä hän itsekin lähti opettelemaan hiusten letittelyä täysin alkutekijöistä erilaisten opetusvideoiden avulla.

- Pari vuotta sitten tyttäreni Maisa pyysi toistuvasti, voisiko perhetuttumme tulla tekemään hänelle ranskanlettiä. Sydäntä särkien jouduin jatkuvasti sanomaan, ettei perhetuttuamme voi joka päivä pyytää letityshommiin. Asia rupesi harmittamaan ja ajattelin, ettei se letittäminen niin hankalaa voi olla. Katselin opetusvideoita ja kävin alusta asti läpi, mistä tässä on kyse, Airola toteaa.

Hollantilaisella ja ranskalaisella letillä alkuun

Nykyisin Airola on taatusti yksi Suomen taitavimmista lettikampausten tekijöistä. Airolan mukaan ranskanletin ja hollantilaisen letin tekeminen kannattaa jokaisen lettitaikurin tittelistä haaveilevan opetella ihan ensimmäisenä.

- Ehdottomasti kannattaa opetella ensin ranskalainen ja hollantilainen letti, jonka suomalaiset tuntevat ehkä paremmin nimellä ranskanletti nurinpäin, sillä melkein kaikki letit perustuvat niiden kahden tekniikkaan, Airola toteaa Voicelle antamassaan haastattelussa.

Kuva alla: Hollantilainen letti on itseasiassa ranskalainen letti, mutta nurinpäin käännettynä.



Kuva alla: Ranskalainen letti on klassinen ja näyttävä kampaus.



 Alla opetusvideo neljään erilaiseen lettikampaukseen:

Isin ja tyttöjen lettikirja saapuu kauppoihin elokuussa. Lisää tietoa kirjasta löydät täältä.

Vieraile Airolan blogissa tästä.


Lue myös: Inspiraatiota kesän lettikampauksiin Instagramista: Katso kuvagalleria ja nappaa parhaimmat ideat

Kilpailut

Uusimmat