Huolehditko rypyistä? Lue, kuinka saat ihon pysymään sileänä pidempään

02.08.2015 14:15 - Tiina Svensk

Jos pelkäät, että huolet jäävät rypyiksi kasvoillesi, kannattaa seuraavat täsmävinkit ottaa käyttöön saman tien.

Ikääntyminen on väistämätöntä, ja ihon juonteet ja rypyt kertovat eletystä elämästä. Jos ryppyjen saaminen kuitenkin huolestuttaa sinua, kannattaa muistaa että omilla tavoilla ja kauneudenhoitorutiineilla voi ennaltaehkäistä aikaisia juonteita:

1. Suojaa ihosi auringolta: Mitä harvemmin palat, sitä kauniimpana ja terveempänä ihosi pysyy. Suoja ennaltaehkäisee myös ryppyjä!

2. Käytä aurinkolaseja: Kun et siristele silmiäsi aurinkoisena päivänä, et välty ainoastaan päänsäryiltä, vaan suojelet myös silmänympärysihoasi.

3. Lopeta tupakointi: Tupakointi vanhentaa ihoa ja saa etenkin kasvosi näyttämään sameammilta. Vuosia jatkunut tupakanpoltto näkyy lisäksi myös huulten ympärillä, sillä tupakointi aiheuttaa juonteita huulien ympärille.

4. Nuku selälläsi: Myös nukkuma-asentosi vaikuttaa ihosi kuntoon ja vanhenemiseen. Kun nukut selälläsi, kasvojesi iho ei hankaa tyynyliinaa ja lakanoita vasten.

5. Hanki parempi tyyny: Unen määrä ja laatu vaikuttavat ryppyjen muodostumiseen, samoin alusta jolla nukumme. Panosta siis hyvälaatuiseen tyynyyn, sillä se todella voi muodostaa enemmän ryppyjä kasvojesi ihoon.

6. Juo vettä: Kun kehosi nestetasapaino on kunnossa, myös ihon juonteet tasoittuvat. Ihosi kertoo myös paljon terveydentilastasi, joten riittävän vedenjuonnin lisäksi kannattaa syödä ruokia, jotka ovat sinulle ja ihollesi hyväksi.

7. Vähennä sokerinkäyttöä: Sokeri ei sisällä lainkaan kehollemme arvokkaita ravintoaineita, joten rajoita sen käyttöä ruokavaliossasi. Lisäksi runsas sokerinkäyttö näkyy kasvoilla, sillä se nopeuttaa ryppyjen muodostumista.

8. Korjaa ihosi öisin: Yö on aika, jolloin kehosi palautuu päivän askareista ja valmistautuu tulevaan päivään. Silloin myös iho korjaa itseään, joten ravitse sitä iltaisin tuotteilla, jotka auttavat palautumisessa. Käytä rasvaista yövoidetta, joka hoitaa ja kosteuttaa ihoa nukkuessasi.

9. Muodosta ihonhoitorutiinit: Etsi itsellesi sopivat ihonhoitotuotteet, ja puhdista ihosi säännöllisesti. Kun ihonhoidosta tulee sinulle rutiini, ihosi pysyy hehkeänä ja terveenä pidempään.

10. Kiinnitä huomiota eleisiin ja maneereihin: Rypistätkö kulmiasi aina, kun keskityt? Painuvatko suupielesi alaspäin heti, kun kiireen tunne valtaa sinut? Tällaiset huomaamattomat tavat, joissa jännität kasvojen lihaksia kireään asentoon muodostavat ryppyjä.


Lue myös: 13 tapaa, jotka salakavalasti vanhentavat sinua

Lähde: She knows

Kilpailut

Uusimmat