Parhaat vinkit bikinirajan sheivaamiseen

06.09.2015 10:45 - Tiina Svensk

Täydellisen lopputuloksen bikinirajan siistimisessä voi saavuttaa myös ilman sokerointia tai vahausta.

Jos ajatus bikinirajan sokeroinnista ei houkuttele, voit turvautua myös sheivaamiseen. Cosmopolitan -sivusto listasi kuusi parasta vinkkiä, joiden avulla saavutat täydellisen lopputuloksen:

1. Täydellinen terä: Varmista, että käytät laadukasta ja terävää terää. Terät kannattaa myös vaihtaa vähintään kuukauden väliin, sillä kulunut terä ärsyttää ihoa. Bikiniraja kannattaa sheivata terällä, joka on suunniteltu mukailemaan epätasaisia pintoja.

2. Ajoitus on tärkeintä: Sheivaamista ei kannata aloittaa saman tien. Käy ensin suihkussa tai kylvyssä, ja aloita sheivaaminen vasta lopussa: lämmin vesi aukaisee hiustuppeja ja pehmentää karvoja.

3. Hemmottele itseäsi: Sisäänkasvaneita karvoja voi ennaltaehkäistä yksinkertaisesti: ennen sheivaamista bikiniraja kannattaa kuoria ja huuhdella kunnolla. Voit levittää myös hoitoainetta, joka pehmentää karvoja ja tekee niistä helpommin poistettavia. 

4. Valitse laadukas öljy: Käytä sheivaamisen apuna vähintään suihkuöljyä, jotta ihosi ei ärsyyntyisi niin herkästi. Luonnollinen vaihtoehto sheivaamisen avuksi on kookosöljy.

5. Sheivaa oikeaan suuntaan: Karvan kasvusuuntaan sheivaaminen kannattaa, jos sinulla on herkkä iho. Sileämmän lopputuloksen saat, jos sheivaat vastakkaiseen suuntaan.

6. Huolehdi lopputuloksesta: Sheivaamisen jälkeen iho kannattaa kosteuttaa herkälle iholle suunnatulla voiteella. Lisäksi löysä, rento vaatetus ehkäisee ihoa ärsyyntymästä heti sheivaamisen jälkeen.


Lue myös: Totta vai tarua: Muuttaako sheivaaminen karvat aiempaa paksummiksi ja tummemmiksi?

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat